Catalunya Diari
Los diluvios vuelven al centro del país, como Madrid, este viernes y el sábado en Cataluña

Alerta Catalunya per forts aiguats aquest vespre i nit de dilluns i ventades durant el dimarts

De cara al vespre i a la nit podran caure més de 20 l/m2 a les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona. Dimarts però, el fort vent serà el protagonista

Els ruixats previstos per aquesta tarda finalment podran donar algunes sorpreses. Els models han reforçat la pluja i en aquest sentit s’han activat diversos avisos de perill meteorològic, tal com informa el Servei Meteorològic de Catalunya.

Els xàfecs arribaran a partir de migdia per l’oest de Catalunya, per les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre. Amb el pas de les hores aniran avançant cap a l’est afectant la resta del territori.

Serà a partir de la tarda, quan les pluges seran més fortes i destacables. Podran caure en poca estona més de 20 l/m2 entre les comarques del litoral i del prelitoral de Barcelona, Tarragona i Girona. Fins i tot, a punts de la Catalunya Central també hi haurà algun xàfec intens. Aquesta pluja forta aguantarà fins al final del dia i primeres hores de la matinada

Alerta per pluja intensa aquest vespre i nit on amb poca estona cauran més de 20 litres
Alerta per pluja intensa aquest vespre i nit on amb poca estona cauran més de 20 litres | meteocat

 

Fortes ventades aquest dimarts

Un cop hagi passat el sistema frontal, començarà a bufar el vent fort. A les comarques de les Terres de l’Ebre i a l’Empordà, el mestral i la tramuntana bufarà amb intensitat forta o molt forta, amb ratxes de vent que podran superar els 90 km/h. Tot i això, en aquests punts del territori ja hi estan més habituats a què el vent hi faci la guitza.

Ara bé, aquesta matinada i matí de dimarts el vent no només bufarà en aquests punts, sinó que arribarà en altres zones on no hi estan tan acostumats. De matinada les ventades fortes arribaran a afectar a les comarques del Camp de Tarragona i les comarques centrals i sud de Barcelona, on les ratxes de vent superaran els 70 km/h en zones elevades d’aquests sectors.

Avisos per fortes ventades que podran superar els 70 km/h
Avisos per fortes ventades que podran superar els 70 km/h | meteocat

 

Amb el pas de les hores, al llarg del matí el vent anirà baixant  i anirà quedant concentrat a punts de l’interior del Camp de Tarragona, a punts elevats del prelitoral, com la Serra de Prades, la Serra de Llena, el Montsant o la Mussara. 

Menys pluja però més fred

Aquest dimarts, malgrat que el vent serà el protagonista durant la matinada i el matí, el risc de pluja gairebé haurà marxat d’arreu i el temps estarà més segur. El sol s’imposarà a quasi totes les comarques, menys a Girona, on els núvols no acabaran de marxar. La pluja en aquest sector podrà tornar a aparèixer, però serà poc destacable en general.

El que sé que es notarà serà el fred, amb un canvi de temperatures considerable respecte el dilluns. Els termòmetres baixaran entre 4º i 6º, i fins i tot més pel que fa a les mínimes. Temperatura plenament de tardor, amb uns valors que al migdia es mouran entre els 16º i 21º, essent puntualment més altes a la costa.

També et pot interessar...