Catalunya Diari
ventada-valls

Cau un arbre de grans dimensions a Valls i aixafa diversos cotxes a causa del vent

Els Bombers també han hagut de retirar una antena d’un edifici del carrer Forn Nou

El temporal de vent que bufa a Valls des de fa hores causa estralls.  La vegetació dels diversos parcs i jardins de la ciutat s’ha vist molt malmesa i el cos de Bombers ha hagut de fer diverses sortides per retirar branques i arbres sencers de la via. També, a primera hora del matí, han hagut de retirar una antena d’un edifici del carrer Forn Nou, al bell mig del Barri Antic i al convent del Carme han caigut algunes teules.

Un dels desperfectes més significatius s’ha produït aquest migdia a la plaça de l’Estació, cap capdamunt del passeig. Un arbre de grans dimensions ha cedit a causa de les fortes ràfegues de vent i s’ha precipitat damunt dels vehicles estacionats. Per sort, no s’han hagut de lamentar danys personals, ja que en aquell moment no hi havia cap dels ocupants dels vehicles afectats ni cap vianant a la vora. No obstant això, la vorera i el paviment d’aquella zona del carrer ha quedat molt malmesa, i els vehicles que han quedat sota de l'arbre, també.

Temporal de vent històric

El temporal de vent està sent molt important a totes les comarques de Tarragona i, malgrat que ja hi ha hagut diversos episodis de ventades darrerament, aquest ha estat, sens dubte, el més fort de la tardor. Mostra d’això és el fet que en alguns observatoris feia anys que no hi bufava tan fort el vent. Per exemple, al municipi de Vila-rodona s’ha pràcticament igualat el rècord de vent dels 14 anys que fa que aquesta estació pren dades. Avui s’han assolit els 110,8 km/h, però el registre més alt va tenir lloc el 24 de gener de l’any 2009 amb 111,2 km/h.