L'hivern entra pels finestrals del campanar de la Prioral a Reus

El fenomen que any rere any guanya adeptes es podrà veure al voltant del 21 de desembre
Aquest fenomen és un dels més esperats a la ciutat de Reus. | Laia Solanellas
 

Índex Amagar

Aquest 2019 l'hivern es fa esperar un dia i arrencarà, astronòmicament, durant la matinada del 22 de desembre. Tanmateix, a Reus, l'hivern tornarà a entrar de forma mística pels finestrals del campanar de la Prioral amb un espectacle únic que cada any guanya més adeptes

Pels volts del 21 de desembre, cap a les deu del matí, ja s'ha convertit en tota una tradició anar al carrer del Vidre per donar per inaugurat l'hivern mirant com els rajos de Sol travessen els finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere. Des d'allí es pot contemplar com els rajos passen perfectament pels finestrals i deixen una fotografia molt desitjada.

Desenes de persones no es volen perdre l'esdeveniment. | Laia Solanellas

El fenomen es repeteix

Any rere any són més els ciutadans que s'apleguen en aquest punt per no perdre's l'espectacle, amb un significat més místic que científic. Curiosos i fotògrafs no es volen perdre el moment i desenes de persones s'aplegaran a partir de dos quarts de deu del matí per col·locar-se al lloc ideal per presenciar el fenomen. El Sol, en aquesta època de l'any molt més baix a l'horitzó, farà les meravelles dels presents, això sí, si la previsió meteorològica ho permet.

El sol travessant els finestrals del campanar de la Prioral de Reus. | Laia Solanellas

En els darrers anys ha tingut tan èxit aquesta efemèride que fins i tot des de l'any passat es pot veure una placa commemorativa al terra del carrer del Vidre que recorda aquest moment únic a tot aquell qui passa pel punt. També ja és costum, després de l'esdeveniment, que els assistents puguin esmorzar coca amb xocolata.

Casualitat o intencionat?

Està clar que al llarg del temps aquest singular espectacle s'ha convertit en una tradició però la realitat és que es desconeix si es produeix per casualitat o va ser intencionat per part dels constructors de la Prioral de Sant Pere. El cas és que de nou, si el temps ho permet, l'hivern entrarà pels finestrals de la Prioral a Reus.

La placa commemorativa instal·lada l'any 2018. | Laia Solanellas

"Dissabte encara mogut i diumenge arriba oficialment l’hivern amb fort vent" "Pluges, vent, sol i poc fred: temps boig el cap de setmana en què arriba l'hivern"