Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

El fred atípic toca fons el cap de setmana, però ja té data de caducitat

Les nits seran encara una mica més hivernals, però millora l’ambient al migdia. Canvi important de temps la setmana vinent
Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre
El fred seguirà ben viu les nits del cap de setmana, però amb temps tranquil | Agustí Descarrega

El temps de les últimes hores ha estat marcat per la baixada brusca de les temperatures que ens ha portat un ambient gairebé d’hivern a la nit, nevadesatípiques fora del Pirineu i tempestesfortes a diverses comarques. Aquesta sensació de fred atípic de nit encara seguirà el cap de setmana i ens obligarà a abrigar-nos a primeres hores, inclús amb mínimes que tocaran fons, però les màximes ja pujaran una mica.

Tot plegat amb força sol, tot i algunes excepcions, i menys vent. En definitiva, un cap de setmana molt aprofitable per gaudir de l’exterior, tan sols tenint en compte el tipus de vestimenta que hem de dur a cada hora del dia. La setmana vinent arriba un canvi de temps que farà pujar clarament els termòmetres.

Divendres 16 d’octubre

De cara al divendres, 16 d’octubre, el sol dominarà en conjunt, però hi haurà intervals de núvols entre la costa de Barcelona i el sud de la Costa Brava que, puntualment, poden deixar alguns ruixats dispersos, sobretot fins al matí. Poca cosa en principi, mentre que a la resta no s’esperen precipitacions. El vent de mestral i tramuntana seguirà bufant a les Terres de l’Ebre i l’Empordà de forma moderada o forta.

L’ambient seguirà sent fred de nit, amb mínimes que, inclús, poden baixar encara més. Molts valors entre 1º i 6º, mentre que al litoral tan sols entre 5º i 10º, amb glaçades que, inclús, arribaran al nord de la Catalunya Central i al Prepirineu. Ambient pràcticament d’hivern, ens haurem d’abrigar força si sortim a primera hora del matí de casa.  Màximes de 16º a 21º a la costa i de 13º a 18º només a l’interior, més baixes al Pirineu. Segueix l’ambient d’avançada tardor de dia.

Mapa de previsió a Catalunya el 16 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 17 d’octubre

Pel que fa al dissabte, 17 d’octubre, arribaran més bandes de núvols alts i prims que es combinaran amb el sol i deixaran el cel puntualment enterbolit o enteranyinat, però no s’esperen precipitacions enlloc. Un dia, en conjunt, molt aprofitable, amb temperatures que toquen fons de nit amb fred hivernal atípic per l’època, però la reducció del vent farà que al migdia ja pugin una mica les màximes.

Mapa de previsió a Catalunya el 17 d'octubre del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 18 d’octubre

Finalment, el diumenge 18 d’octubre estarà marcat per un ambient molt plàcid i assolellat en conjunt, amb molt poques excepcions. No s’esperen pluges enlloc i, després d’una nova nit molt freda, les màximes pujaran encara una mica més amb ambient més suau al centre de la jornada.

Entre dimarts i dimecres arriba un front atlàntic que, més enllà de portar més núvols i alguns ruixats, farà pujar clarament les temperatures mínimes, fins a 10 graus en comparació al cap de setmana, i també les màximes, tot i que sense cap estiuet a la vista de moment.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 d'octubre del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo