Catalunya Diari
Imatge d'una sortida de sol entre boira al Priorat

Arriben canvis al cel d'aquest dijous, però les boires no desapareixen

Els núvols aniran a més i es combinaran per sobre de les boires matinals

Aquest dijous, 12 de novembre, els núvols  aniran a més, sobretot a la meitat sud del país, on taparan el cel a estones. En canvi, en alguns punts del nord del territori català com al Pirineu, aquests núvols  no arribaran i farà sol  gairebé tota la jornada. Tot i això, els núvols  seran alts i, per tant, no impediran el refredament nocturn. Això farà que a primeres hores del matí hi hagi de nou moltes boires  a l'interior que reduiran clarament la visibilitat a molts punts un dia més. Tot i això, les temperatures ja no baixaran més aquesta nit, però seguirà fent fresca. Al llarg d'aquest dijous, l'ambient tornarà a ser atípic i molt agradable al centre de la jornada, però compte perquè a primeres hores farà fred, sobretot a l'interior i a les valls del Pirineu.

Mapa del temps a Catalunya pel dijous 12 de novembre del 2020
Les boires tornaran a ser presents a l'interior i hi haurà més núvols alts a la resta de Catalunya | Catalunya Diari

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més núvols, però sense més conseqüències

Aquest dijous  ens llevarem de nou amb  boires  que tornaran a ser les protagonistes i que seran de nou extenses a tota la Catalunya  central i la depressió de l'Ebre. Com a novetat, ja de bon matí, el cel  estarà més tapat  a bona part de la meitat sud de Catalunya i durant la tarda seguiran arribant núvols alts que, en general, no portaran més conseqüències, però sí que impediran l'acció del sol  i, fins i tot, a estones, podrien acabar tapant del tot el cel. Les boires  com dèiem, seran també més abundants, tot i que s'acabaran dissipant a les hores centrals de la jornada. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) segueix alertant  de boires  molt denses aquest dijous  a gran part de la plana de Lleida i també zones de la Segarra i l'altiplà central, on la boira  podria aguantar fins al migdia. 

Mapa d'avisos de l'AEMET per boira al pla de Lleida aquest dijous 12 de novembre del 2020
Avis groc per boira al pla de Lleida per visibilitat inferior a 200 metres | AEMET

TºC sense canvis significatius

Les temperatures seguiran molt semblants de dia amb un ambient molt agradable, igual podrien baixar algun grau al pla de Lleida depenent de quan s'aixequi la boira. A primeres hores del dia, l'ambient serà una mica més fred. Tot i això, durant el dia en general es mantindran els valors de 18ºC  a 22ºC  a molts trams de la costa i el prelitoral, mentre que a l'interior es mouran entre els 12ºC  i els 18ºC. Al Pirineu més accentuada, però també a bona part de l'interior, la inversió tèrmica  seguirà sent la clara protagonista de la jornada.

Sense canvis a la vista

Els dies vinents no es veu una ruptura clara de l'anticicló, però haurem d'estar pendent de la tempesta tropical 'Theta' que pot fer-nos canviar el temps a finals de setmana respecte al que diuen les previsions aquests dies. Tot i això, sobre el paper seguirem amb sol enterbolit sovint pel pas de núvols alts i prims inofensius que faran que les sortides i postes de sol siguin acolorides a molts llocs durant les pròximes jornades. Tot i això, els mapes ens indiquen que de cara als pròxims dies, els núvols prims seran més abundants amb un sol més esmorteït però sense pluges a la vista fins a finals del cap de setmana que ve. 

D'altra banda, també hi haurà força boires matinals a zones interiors. Tot plegat amb vents lleugers del sud que mantindran l’ambient molt agradable al migdia, localment una mica càlid, amb entre 16ºC i 20ºC.  Tot i això, en canvi, les nits continuaran fresques o fredes, amb entre 6ºC i 14ºC moltes mínimes, segons l'indret i sempre més altes a prop de la costa.