Imatge d'una posat de sol rogenca a Catalunya

Petites novetats en el temps, però segueix l'anticicló aquest dijous

La diferència entre les TºC nocturnes i diürnes cada cop serà més accentuada els pròxims dies
Imatge d'una posat de sol rogenca a Catalunya
Els núvols alts seguiran enteranyinant el cel a molts punts de Catalunya aquest dijous | Arxiu

Aquest dijous, 29 d'octubre, l'anticicló  seguirà sent el clar protagonista i, quant a l'estat del cel, seguirem amb núvols alts  acompanyats d'unes temperatures que seran molt similars a les d'aquest dimecres, però amb algunes novetats a la costa i al prelitoral nord. Al matí tornarà a fer fredfresca, però durant el dia els valors  es recuperaran i superaran els 20ºC altre cop a moltes comarques del litoral i prelitoral. El sol  dominarà de nou en general i només, la petita novetat serà que podrien aparèixer núvols baixos  entre el sud de la Costa Brava i el prelitoral de Barcelona i Girona, però no deixaran pluja, poca cosa tot plegat. De cara al pròxim cap de setmana de la Castanyada, continuarà el temps tranquil, assolellat  i amb temperatures  diürnes encara més altes.

Més núvols en alguns indrets de la costa i prelitoral

Així doncs, aquest dijous  començarà amb molts núvols  alts i fresca  o  fred  encara per l'època, però les temperatures  s'enfilaran amb ganes a mesura que avanci la jornada fins a uns valors molts semblants als d'aquest passat dimecres. El sol anirà guanyant protagonisme al llarg de la jornada a tot Catalunya  i, a la tarda, farà més sol  arreu que no pas al matí quan hi haurà un cel més enterbolit i també alguns  núvols baixos entre el litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, que es trencaran a la tarda. A més, hi haurà més boires  a la plana de Vic i la Catalunya  central a primeres hores, però es dissiparan al llarg del matí, no seran persistents, al pla de Lleida no se n'esperen de moment. 

Mapa del temps a Catalunya pel dijous 29 d'octubre del 2020
El sol dominarà amb el pas de núvols alts sense més conseqüències | Catalunya Diari

Molta bonança al migdia

L'anticicló  ens seguirà garantint un temps  estable les pròximes jornades, però alhora tindrem un  contrast tèrmic ben marcat entre les primeres hores del matí o el vespre i les hores centrals del dia. Les temperatures d'aquest dijous  quedaran molt semblants a les de dimecres.

En general, gran part de les valls del Pirineu quedaran al voltant dels 0ºC i, fins i tot, zones de la Catalunya  central i prelitoral, al voltant dels 5ºC  a 8ºC  de nou. A la costa, és on cada cop es notarà menys fresca i les temperatures  mínimes ja no baixaran dels 10ºC en general. Durant el dia, els valors es mouran en general entre els 18ºC  a 23ºC. 

L'anticicló seguirà ferm amb nosaltres

De cara a divendres i el pròxim cap de setmana de la Castanyada , seguirà el temps  completament tranquil i plàcid, potser divendres encara amb alguns núvols alts  altre cop, però que no implicaran més conseqüències que enteranyinar el cel. El més destacable serà sobretot la clara pujada de temperatures  que no tindrà aturador els dies següents. Tindrem com un petit 'estiuet' durant el dia durant bona part del cap de setmana, però les nits seguiran sent fresques.