Catalunya Diari
Imatge d'un cel rogent a Tossa de Mar, la Selva

Arriben les TºC més atípiques del mes amb temps una mica mogut dimarts

Els núvols seran abundants amb alguns ruixats al matí, però millora a la tarda. El vent reescalfat farà pujar les TºC

El canvi de temps que hem tingut dilluns continuarà de cara a aquest dimarts, 15 de desembre, especialment al matí, quan els núvols seran força abundants en conjunt amb el permís d’algunes clarianes. Cauran ruixats a punts del Pirineu i Prepirineu de Lleida, així com algun de dispers a les comarques del sud i ponent.

Poca cosa tot plegat. No es descarten alguns plugims a la resta, tot i que seran menys probables. De cara al migdia i a la tarda, tot plegat anirà millorant i, fins i tot, el sol s’anirà imposant amb més ganes com més al sud i ponent. Una jornada, en conjunt, força tranquil·la i acompanyada de força sortides de sol  amb  cel rogent, especialment a la costa.

Atenció amb les temperatures, ja que els vents entre febles i moderats de ponent seran reescalfats i faran pujar les temperatures a tota la meitat sud i la resta del litoral i prelitoral, amb un ambient atípicament suau per trobar-nos a ple desembre. Moltes màximes de 14º a 19º. De fet, tindrem els valors màxims més alts del que portem de mes a moltes comarques.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més ruixats a diverses comarques

Pel que fa a l’estat del cel, els núvols seran força abundants dimarts al matí, moment en què esperem alguns ruixats febles al Pirineu i Prepirineu de Lleida amb una cota de neu que es mourà al voltant dels 2.000 metres, baixant al llarg del dia. També s’escaparan al matí alguns plugims en comarques de l’oest i sud de Catalunya, sense descartar-ne algun de molt aïllat a la resta. Ben poca cosa i fenòmens anecdòtics.

Al llarg del dia, la nuvolositat anirà clarament a menys d’oest a est i, de cara a la tarda, pot lluir un bon sol com més a l’oest i al sud, mentre que el cel variable amb restes d’intervals de núvols continuaran al Pirineu, Prepirineu i nord-est, en principi sense precipitacions.

Pel que fa al vent, bufarà entre lleugera i moderadament de ponent. No s’esperen ventades, però sí que entrarà suficient airereescalfat com per a fer que l’ambient sigui molt més suau que les últimes jornades al centre del dia.

Temperatures cap amunt i atípiques

Si ens fixem en les temperatures, pujaran moderadament les màximes a tota la meitat sud i a la resta del litoral i prelitoral a causa dels vents de ponent reescalfats. Moltes màximes es mouran entre els 14º i 19º amb ambient atípicament suau o una mica càlid per l’època. En canvi, quedaran més curtes al Pirineu i Prepirineu amb molts valors diürns entre 10º i 15º.

No obstant, de nit farà més fred que l’última matinada, especialment a l’interior i al Pirineu, mentre que l’ambient seguirà semblant a la costa i prelitoral. Mínimes de 6º a 11º a prop del litoral, de 2º a 7º a l’interior i al prelitoral i de -1º a 4º al Pirineu i Prepirineu.

Pocs canvis els propers dies

De cara als dies vinents, dimecres tindrem una jornada força assolellada amb temperatures que poden baixar lleugerament després del repunt de dimarts. Sembla que entre dijous i el cap de setmana poden arribar més intervals de núvols i alguns ruixats dispersos, però ben poca cosa tot plegat amb ambient més fresc de dia. Les nits continuaran sent fredes amb ambient típic per l’època. No es veuen grans fredorades fins ben entrades les festes de Nadal.