Imatge d'un plugim i molts núvols al Delta de l'Ebre

Temps més mogut els propers dies per culpa de la borrasca 'Bàrbara'

Els núvols, el vent, la pujada brusca de les TºC mínimes i alguns ruixats seran protagonistes fins abans del cap de setmana
Imatge d'un plugim i molts núvols al Delta de l'Ebre
El temps estarà ben mogut aquesta setmana per la borrasca 'Bàrbara' | Pili Rius

El temps canvia com un mitjó aquesta setmana a causa de la influència de la potent borrasca ‘Bàrbara’, situada a l’oest de la península Ibèrica i batejada així per la mateixa Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). La pertorbació ens afectarà de retruc els propers dies fins abans del cap de setmana. El que més notarem a casa nostra serà sobretot la pujada clara de les temperatures nocturnes a causa de l’entrada de vents del sud, que seran forts a muntanya. Tot plegat amb més núvols a partir d’aquest dimarts, 20 d’octubre, i l’arribada d’alguns ruixats entre dijous i divendres. Marxa el fred atípic dels últims dies, però sembla que el cap de setmana tornarà a ser de plena tardor sense extrems.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Més núvols i fort vent

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimarts arribaran molts més intervals de núvols arreu del territori que es combinaran amb algunes estones de sol que seran més escasses que dilluns. Tot i això, tan sols s’esperen alguns plugims o ruixats molt febles i aïllats a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida.

El que també serà destacat serà el vent del sud, que bufarà moderadament en conjunt, però localment amb força a zones de muntanya, inclús amb ràfegues molt fortes als cims del Pirineu de fins a 100 km/h  o més. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes en aquest sentit:

Mapa d'alertes per fortes ventades a Catalunya el 20 d'octubre del 2020
Mapa d'alertes per fort vent aquest dimarts | Meteocat

Temperatures cap amunt

Els vents del sud i la nuvolositat faran que aquest dimarts tinguem una claríssima pujada de les temperatures mínimes, sense glaçades enlloc ja. Valors de 11º a 16º al litoral i de 9º a 14º a la resta. Les màximes es mantindran semblants, potser una mica més curtes per la presència de més núvols, amb entre 17º i 22º  en genera, localment per sobre a Ponent i a la costa. Ambient poc fred de nit i molta suavitat al migdia. Es produirà l’efecte Föhn a les valls de la cara nord del Pirineu.

Temps mogut més dies

De cara als següents dies, mantindrem la mateixa tendència de vent del sud, ambient gens fred i el pas de bandes de núvols arreu. Entre dimecres i divendres, la regada pot ser abundant al Pirineu i Prepirineu de Lleida, sobretot al vessant sud. A la resta, entre dijous i divendres passarà una línia de precipitacions febles i disperses, en general poca cosa. Tot plegat serà història de cara al cap de setmana, quan baixaran les temperatures i hi haurà més calma.