Imatge d'una dona ben tapada pel fred

Segueixen les ventades i l'ambient de ple hivern no recula gens aquest dimarts

La neu pot tornar a aparèixer fora del Pirineu a la tarda i les ventades seguiran sent intenses a moltes comarques
Imatge d'una dona ben tapada pel fred
El fred seguirà ben viu aquest dimarts amb possibilitat de neu a cotes baixes de nou | EFE

Després d'un dilluns molt ventós a gran part de Catalunya  i amb nevades a  cotes baixes  que han arribat a punts de l'interior a primeres hores de la jornada, podríem dir que aquest dimarts, s'invertirà la situació. El vent  anirà de baixa i ja només afectarà la meitat sud del territori, mentre que tindrem noves nevades  a cotes baixes, però aquest cop, només afectaran el Pirineu i alguns punts de l'Alt Empordà, al voltant de la serra de l'Albera o el Pení que, al vespre, podrien arribar fins al sud de la Costa Brava. A la resta de Catalunya  desapareix la probabilitat de ruixats  i farà força sol, tot i que aniran creuant bandes de núvols alts i mitjans arreu. Amb tot, l'ambient de ple hivern  seguirà amb nosaltres.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Encara amb alertes per fort vent

Pel que fa al vent, aquest dimarts, 29 de desembre,  ja només afectarà la meitat sud i comarques centrals del país, però afectarà especialment el Baix Camp, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Alt Penedès o l'Anoia, on hi haurà les ràfegues més fortes. De fet, entre la matinada i el matí, és quan s’esperen els cops més forts i encara es podrien superar els 90 km/h als punts típicament més ventats. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades les alertes per vent:

Avisos del Meteocat per fortes ventades el dimarts 29 de desembre del 2020
Molta atenció a les ventades que seran encara fortes a zones del prelitoral de Barcelona i Tarragona | Meteocat

A la resta de Catalunya, el vent encara es deixarà sentir a moltes zones del centre, resta de la meitat sud i zones elevades d’arreu del territori, però ja de forma més modesta, tanta al pla de Lleida, com a l’àrea de Barcelona.

El cel no fa net del tot

Pel que fa a l’estat del cel, els intervals de núvols seguiran circulant per tot arreu amb un cel molt canviant i variable. Per tant, seguirem amb un sol que no podrà lluir tot el dia, especialment a punts del nord del territori, però sense impedir que hi hagi força estones assolellades, especialment com més al sud i Ponent.

Mapa del temps a Catalunya el dimarts 29 de desembre de 2020
Els intervals de núvols s'alternaran amb estones de sol arreu, però a la tarda hi haurà ruixats al nord-est | Catalunya Diari

No obstant, de precipitacions n’esperem ben poques. Només a la tarda, arribaran xàfecs a gairebé qualsevol punt del Pirineu i al nord-est i, de nou, amb una cota de neu que encara es mourà al voltant dels 500 metres.  No es descarta alguna  calamarsada o  neu granulada fins a nivell de mar a l'Alt Empordà. En general serà poca cosa, excepte al vessant nord del Pirineu, on al vespre es podria reactivar la nevada, a totes les cotes. De nou, una jornada blanca en aquesta zona de Catalunya.

Més canvis a la vista

De cara a les següents jornades, seguiran creuant fronts que ens portaran cels canviants i, fins i tot, una nova tongada de ruixats entre les acaballes d'aquest any i el cap d'any i amb una cota de neu que podria baixar encara més. I és que les temperatures aniran baixant encara més els pròxims dies. El fred  de cru hivern  es quedarà amb nosaltres fins a pràcticament la jornada de Reis.