Catalunya Diari
Imatge d'un xàfec entrant sobre la ciutat de Barcelona

Empitjora el temps aquest dimecres a les portes del temporal de llevant

Els núvols aniran a més i arribaran els primers ruixats en alguns indrets

Aquest dimecres, 25 de novembre, els núvols  seran ja els clars protagonistes des de primeres hores del matí a molts indrets, excepte al Pirineu, on hi seguirà fent sol, però a últimes hores del dia, també es taparà el cel. Els primers ruixats  arribaran a mig matí pel litoral i prelitoral i s'estendran durant la tarda a més indrets, tot plegat, però encara amb registres poc destacables i les precipitacions  seran en general febles. A primeres hores del matí tornarem a tenir boires, però s'esvairan ràpidament i es convertiran en núvols  baixos. Amb tot, les temperatures  nocturnes seguiran pujant, però les diürnes ja no pujaran més a causa dels núvols.

Llevantada a la vista

Dijous, tindrem un temps molt similar al de dimecres, però serà a partir de divendres quan arribarà la llevantada. En un primer moment, de cara a dijous s'iniciaran ruixats  pel litoral i prelitoral central i nord, situació molt similar a la d'aquest dimecres, però a la resta es mantindria un cel  mig ennuvolat  sense pluges, però amb vent  de llevant  i sud-est que anirà a més.

El plat fort de la llevantada  sembla que podria arribar entre divendres i el dissabte, quan les pluges podrien ser abundants a molts indrets, especialment, ara per ara, sembla que les més abundants  es produiran al litoral i prelitoral de Girona i nord de Barcelona, sent més febles a la resta. Sembla que a l'interior, malauradament, poc hi plourà

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Més núvols i primers ruixats

Aquest dimecres, 25 de novembre,  tindrem l'aperitiu en forma de més núvols  que taparan el cel  a gran part del territori català, però sense acabar de tapar l'acció del sol  del tot, també hi haurà clarianes. De cara a la tarda, a més dels núvols, arribaran també ruixats  de caràcter irregular que afectaran diversos punts del litoral, prelitoral i centre del territori català, però de moment, la majoria d'ells seran febles i no comportaran conseqüències. Les boires  com dèiem, seran també menys abundants i es dissiparan molt ràpidament a primeres hores del dia passant a ser núvols  baixos. Al Pirineu, seguirà el sol  fins al migdia, quan també s'ennuvolarà.

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 25 de novembre del 2020
Els núvols aniran a més aquest dimecres i ja tindrem els primers ruixats en alguns indrets | Catalunya Diari

Temperatures nocturnes en augment

Les temperatures  ja no seran tan contrastades i és que els núvols  de la nit impediran el refredament nocturn, de nit ja no farà tan fred a l'interior i desapareixeran  les glaçades. Tot i això, durant el dia, la presència de més núvols provocarà que les temperatures diürnes també quedin més curtes, per sota dels 15ºC  a molts més indrets. En general es mantindran els valors de 14ºC  a 16ºC  a molts trams de la costa i el prelitoral, fins i tot, valls del Pirineu, mentre que a l'interior es mouran entre els 12ºC  i els 14ºC. Al Pirineu, la inversió tèrmica  començarà a trencar-se.

Pluges molt abundants a Girona

De cara a les pròximes jornades, a partir de dijous, com dèiem, els núvols seguiran presents arreu i seguiran les pluges aquí i allà per molts trams de la costa i prelitoral, tot i que seran en general febles. L'altre factor destacable de la jornada de dijous serà el vent  de sud-est  que  anirà guanyant protagonisme a mesura que avanci la jornada.

Entre divendres i dissabte sembla que podríem tenir el gruix del temporal  de llevant  amb tots els seus ingredients: temporal  de mar, ventades  i pluges intenses  en alguns trams del litoral i prelitoral. Tot i això, sembla que aquest últim aspecte és el que pot fluixejar més dels tres i és que no sembla que les pluges  hagin d'afectar a tot Catalunya  per igual, sinó que seran més intenses al litoral i prelitoral de Girona i més febles com més a l'interior i prop del litoral central.