Catalunya Diari
Imatge d'una sortida de sol ben ennuvolada

No ens fiem de la calma, aniran arribant petits canvis aquesta setmana

Malgrat que hi haurà dies molt tranquils, arribaran alguns fronts desgastats que espatllaran el temps algunes jornades

El cap de setmana ha acabat molt tranquil després d’un dissabte molt ventós a diverses comarques i d’una nova nevada abundant a molts punts del Pirineu. Sembla que aquesta calma es repetirà durant part de la setmana entrant, però no ens fiem perquè aniran arribant alguns fronts atlàntics desgastats que ens portaran petits canvis en el temps.

Per tant, l’anticicló no s’instal·la al 100%, a l’espera que els dies més moguts arribin durant la segona meitat de la setmana, tot i que, ni de bon tros, s’esperen pluges generals, sinó més aviat ruixats dispersos a diverses comarques. No obstant, encara queden dies i haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució de la previsió. Per ara, no es veuen precipitacions abundants ni fredorades a la vista, tampoc de cara a Nadal, ja que les temperatures patiran tan sols petites baixades i pujades.  

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 14 de desembre

El temps viurà alguns canvis aquest dilluns, 14 de desembre, amb l’arribada d’una petita línia frontal  que farà que els intervals de núvols vagin a més arreu, inclús amb cel força tapat de cara a la tarda a diverses comarques. De fet, serà a partir de llavors quan arribaran alguns plugims o ruixats febles al Pirineu i Prepirineu de Lleida, tot i que la cota de neu quedarà ben alta, a partir d’uns 2.000 metres. A més, no es descarten plugims puntuals a la costa.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes pujaran clarament arreu amb glaçades que desapareixeran de l’interior, fred força moderat. No obstant, les màximes seran força similars o lleugerament més altes, amb la majoria de valors entre els 12º i 17º. Hi haurà boirines a moltes zones interiors i de muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el 14 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 15 de desembre

De cara al dimarts, 15 de desembre, la situació millorarà arreu amb més clarianes i núvols cada cop més trencats. No obstant, quedaran restes de plugims i ruixats febles al Pirineu i Prepirineu, sobretot a la cara sud i a la part de Lleida. Les temperatures mínimes baixaran i les màximes pujaran lleugerament, mentre que entrarà una mica de mestral transitòriament entre les Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona.

Dimecres 16 de desembre

Pel que fa al dimecres, 16 de desembre, el temps seguirà molt tranquil amb sol intercalat amb alguns intervals de núvols inofensius i sense pluges enlloc. El vent de garbí bufarà amb ganes a partir del migdia a la Costa Brava, on les temperatures poden pujar transitòriament. A la resta, baixaran lleugerament les màximes amb boires matinals a l’interior.

Dijous 17 de desembre

A partir del dijous, 17 de desembre, el temps es complicarà una mica més amb l’arribada d’un front atlàntic una mica més actiu. Els intervals de núvols aniran a més arreu i s’esperen ruixats dispersos a diversos punts, sobretot al prelitoral, interior i Prepirineu. Xàfecs poc importants en general amb temperatures semblants o lleugerament més baixes al nord de Catalunya.

Divendres 18 de desembre

Pel que fa al divendres, 18 de desembre, encara quedarien alguns ruixats dispersos, sobretot al matí, però cada vegada més concentrats al Pirineu i Prepirineu de Lleida, així com a la zona dels Ports. Els núvols aniran a menys a partir de la tarda amb temperatures que, de nou, es mantindran sense grans canvis.

Cap de setmana del 19 i 20 de desembre

Finalment, el temps del cap de setmana del 19 i 20 de desembre seguirà marcat pel pas de fronts atlàntics que ens portaran un temps mogut. Cauran alguns ruixats dispersos, però els més probables i continuat a la cara nord del Pirineu, on la cota de neu baixarà més, ja que entrarà més fred que també farà caure una mica els termòmetres. Sembla que diumenge el vent de mestral i tramuntana bufarà amb ganes al sud i a l’Empordà. No obstant, encara queden dies i haurem d’anar confirmant aquest extrem.