Catalunya Diari
Pla general de l'alliberament de la tortuga careta aquest dijous a la platja de Premià de Mar

Alliberen una de les tortugues babaues nascudes l’any passat a la platja de Premià de Mar

L’animal ja havia assolir els dos quilos de pes i la mida mínima per poder viure en llibertat

Una de les tortugues babaues nascudes l’any passat a una platja de Premià de Mar (Maresme) ha estat alliberada pel personal de la Xarxa de Rescat Fauna Marina de la Generalitat de Catalunya després que l’animal hagi assolit els dos quilos de pes i la mida mínima necessària per poder sortir en llibertat.

L’alliberació es va produir aquest dijous després de més d’un any en captiveri. De les 54 tortugues nascudes el setembre de l’any passat en aquesta platja del Maresme, 32 van anar al mar, aquesta i tres més van ser traslladades al Centre de Recuperació Arca del Mar de l’Oceanogràfic de València i les altres 18 al CRAM, amb l’objectiu de garantir un bon creixement dels exemplars i augmentar les seves possibilitats de supervivència. 11 exemplars encara no han assolit la mida adequada i seran alliberats l’any vinent. 

Imatge de la tortuga careta alliberada aquest dijous a una platja de Premià de Mar
Imatge de la tortuga careta alliberada aquest dijous a una platja de Premià de Mar | Generalitat de Catalunya

 

Esforços per garantir l’èxit de les tortugues

Costa molt que hi hagi naixements de tortugues babaues a casa nostra i, de fet, enguany tan sols se n’ha conegut un, concretament a Castelldefels (Baix Llobregat). Per aquesta raó, els experts cuiden molt els exemplars que apareixen a les nostres platges amb l’objectiu de garantir la seva supervivència. 

De fet, en el cas de Premià de Mar, el niu va aparèixer a la platja de la Descàrrega, però va ser traslladat a la de Llevant per a la seva seguretat, ja que la primera platja perd molta sorra amb les tempestes de finals d’estiu i inici d’estiu i els ous podrien quedar exposats.

Gran mortalitat en aquesta espècie

Es dóna cas que el grau de mortalitat entre els exemplars és molt elevat. De fet, de les 4 tortugues traslladades a València, tan sols ha sobreviscut la que ha estat alliberada, ja que les altres tres han mort per infeccions per fongs. En estat salvatge, tan sols sobreviu al primer any de vida una de cada 100 tortugues i només una de cada 1.000 arriba a l’edat adulta.

També et pot interessar...