Catalunya Diari
Imatge il·lustrativa d'un dofí

Apareix mort un dofí de grans dimensions en una platja de la Costa Brava

El cos de l’animal va ser trobat sense vida a la platja de la Mar d’en Manassa de l’Escala dimarts al vespre

Un dofí de grans dimensions va aparèixer mort aquest dimarts al vespre a la platja de la Mar d’en Manassa de l’Escala (Alt Empordà), segons informa el ‘Diari de Girona’. Segons sembla, les onades van acabar arrossegant l’animal fins a la platja, on diversos curiosos s’hi van apropar i van arribar a fer fotografies. Sembla que el mamífer hauria mort mar endins per causes que es desconeixen.

Per aquesta raó, els experts s’enduran aquest dimecres el cadàver per analitzar-lo a través de la necròpsia i intentar esbrinar les causes de la mort, així com el motiu pel qual ha arribat fins a aquesta platja. Malauradament, no és estrany veure algun dofí mort al llarg de l’any a les platges de la Costa Brava. 

Les condicions de la zona, una trampa mortal per als dofins

A l’espera de conèixer les possibles causes de la mort, el que sí que se sap del cert és que aquesta zona de la costa catalana és sovint una trampa mortal per a aquests tipus de mamífersaquàtics. La profunditat i el fort corrent que hi ha entre el Cap de Creus i el canó submarí de Blanes són les principals causes de mort entre dofins en aquest punt.

Així ho explica el mateix mitjà, que afegeix que la gran quantitat d’aliments que hi ha a la zona atrau molts tipus de cetacis, sobretot dofins molars i ratllats, també és una de les principals causes de mort entre aquestes espècies. Precisament, el 70% de dofins que apareixen morts al litoral català ho fan a la Costa Brava.