Catalunya Diari
Imatge de l'euga morta per l'atac de l'os Cachou

Nou i brutal atac mortal de l’os Cachou a la Vall d’Aran contra una euga

Fa menys d’una setmana, aquest animal ja va matar un poltre a la comarca. En aquest cas, l’atac s’ha produït al municipi de Mont

Preocupació a la Vall d’Aran per l’augment dels atacs d’ossos a la comarca, després que aquestes últimes hores l’os Cachou hagi matat a una altra euga, el segon exemplar en menys d’una setmana. L’atac s’ha produït a la localitat de Mont, a Vielha e Mijaran, just on fa pocs dies es va produir la darrera desgràcia.

Concretament, el cadàver d’aquest exemplar femella de cavall, d’uns 17 anys d’edat, ha quedat molt malmès, amb signes clars del brutal atac, ja que tenia tota la zona de les costelles al descobert i devorada, així com ferides profundes en diverses parts del cos. Segons el Conselh Generau d’Aran, tècnics d’aquesta administració han confirmat que ha estat l’os Cachou l’autor de la mort.

Imatge de l'os Cachou al mes de maig quan se li va implantar el GPS
Imatge de l'os Cachou al mes de maig quan se li va implantar el GPS | Arxiu

 

El GPS ha permès saber l’autoria de l’atac

Fins fa relativament poc, tots els atacs que es produïen en el bestiar de la Vall d’Aran s’atribuïen a l’os Goiat, però des que aquesta primavera se li ha implantat un collar GPS a l’os Cachou, s’ha pogut comprovar que alguns d’aquests fets els ha dut a terme aquest últim animal,  com per exemple les dues darreres morts de cavalls.

Aquest os pesa uns 120 quilos i s’està convertint en un autèntic maldecap pels ramaders de la zona, així com ja ho era el Goiat. Davant d’aquesta gran preocupació, el Departament de Territori de la Generalitat ha convocat una cimera  amb representant d’Aragó, la Vall d’Aran i el govern espanyol per debatre al voltant de la presència dels ossos al Pirineu. Fins ara, el balanç és de prop de 100 animals morts en mans de Goiat, mentre que en Cachou tot just comença a incrementar els seus atacs.

També et pot interessar...