Catalunya Diari
Les dues plataformes publicaven anuncis de cadells de gats i gossos

Dura sanció de 150.000€ contra ‘Mil Anuncios’ i ‘Vibbo’ per la venda il·legal d'animals

L’ajuntament de Barcelona considera que les dues plataformes han comès una infracció «molt greu». És la primera sanció d’aquest tipus a tot l’estat

L’ajuntament de Barcelona ha obert un expedient sancionador a ‘Mil Anuncios’ i a ‘Vibbo’  perquè les seves webs mantenen anuncis «il·lícits» de venda d’animals que van en contra la normativa vigent. De fet, el mateix consistori considera d’infracció ‘molt greu’ aquests fets, i ara les dues plataformes hauran d’assumir una multa de 150.001 euros. 

Segons ha informat recentment als mitjans de comunicació la mateixa tinenta d’alcalde del consistori, Laia Bonet, els dos portals publiquen anuncis de venda de cadells, principalment de gats i gossos, que incompleixen la Llei 34/2002 i una ordenança municipal de l’any 2014 que es regeix en el Decret 2/2008.

Els cadells es venien a través d'anuncis il·lícits
Els cadells es venien a través d'anuncis il·lícits | Arxiu

 

Primera sanció d’aquest tipus a tot l’estat

Es dóna la circumstància que aquest és el primer expedient sancionador d’aquest tipus que s’aplica a tot l’estat. L’ajuntament de Barcelona ja havia advertit reiteradament a les dues plataformes perquè retiressin els anuncis «il·lícits» de les seves webs. Un incompliment que podria arribar a la sanció de fins a 600.000 euros de multa, segons la llei.

L’inici d’aquest conflicte va començar fa dos anys, quan la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA)va presentar una denúncia contra aquesta situació. Un cop estudiada, l’ajuntament ha determinat que ambdues webs publiquen anuncis que incompleixen amb la normativa.

En concret, aquests anuncis els publicaven particulars a les dues plataformes, cosa que no s’adequa a la llei, ja que està prohibida la criança d’animals de companyia sense la legalització prèvia d’aquesta. A més, els cadells no es poden vendre abans dels 8 anys de vida, mentre que hi ha altres aspectes que no es complien en aquests processos, com ara els de caràcter higiènic i de seguretat o constar en el Registre de Nuclis Zoològics.

També et pot interessar...