Catalunya Diari
California prohíbe la fabricación y venta de nuevos productos de pieles animales

Califòrnia diu prou a la venda de pells i als circs amb animals amb una trencadora llei

És el primer estat del país nord-americà que prohibeix el comerç i la venda de pells i que persegueix els circs que utilitzen els animals per a l’entreteniment

Califòrnia ha fet un pas de gegant en prohibir la venda i fabricació de nous productes de pell i en prohibir els animals en espectacles de circ després que el passat dissabte 12 d’octubre, el governador de l’estat, Gavon Newson, firmés una llei que perseguia aquestes dues activitats.

I és que el governador Newson ho té molt clar: «Califòrnia és líder quan es tracta de la protecció dels animals  i a partir d’ara aquest lideratge inclourà la prohibició de venda de pells». «I enviem a tot el món una declaració que bells animals salvatges com óssos o tigres no tenen cabuda en els cables i trapezis o saltant a través de les flames», afirmava el governador californià.

La prohibició de fabricació i venda de productes de pell d’animals entrarà en vigor el 2023, i serà el primer estat del país nord-americà que implementarà aquest tipus de legislació. Mentre que en el cas dels circs, seguirà els passos d’altres normatives semblants que ja fa temps que s’apliquen en altres estats o països.

Ni pell ni carn...

La nova llei considera il·legals accions com «fabricar, vendre, el comerç, donar o distribuir un producte de pell». L’acció s’aplicarà a partir del 2023 a les peces de vestir, bosses, sabates, barrets o clauers, i preveu multes per cada infracció que poden pujar fins als 1.000 $.

Tot i això, la llei eximeix de la prohibició el cuir de pell de vaca i d’ovella, així com productes de pell utilitzats per a fins religiosos. També permetrà els treballs reaccionats amb la taxidèrmia i les pells aconseguides a partir d’animals caçats legalment.

La mayoría de los animales de los que se obtienen pieles provienen de granjas
La majoria dels animals dels quals s'obtenen les pells provenen de granges | Agències

 

De fet, la prohibició de les pells atrau molt, però s’ha de detallar que va especialment dirigida a les granges d’animals que es dediquen a la producció de pells, amb la cria de visons, conills o la xinxilla.

La llei firmada el dissabte, també eleva les penes per la venda o el consum de carn de cavall, després que Califòrnia aprovés l’any 1998 una primera normativa de prohibició de la carn de cavall. Ara, la nova legislació detalla la il·legalitat d’aquest producte i augmenta les penes pel seu incompliment.

...ni circs!

La prohibició que hi haurà a Califòrnia serà semblant a la que ja està en vigor a Nova Jersey o a Hawaii, els dos altres estats nord-americans amb lleus d’aquest tipus. Tot i això, la llei eximeix els gats, gossos, cavalls domèstics o els populars ‘rodeos’.

Los animales salvajes, en los circos, sufren un encierro casi constante
Els animals salvatges passen moltes hores engabiats al circ | Agències

 

El senador demòcrata Ben Hueso, autor de la llei, va argumentar que els animals salvatges, als circs, pateixen un cruel entrenament i els tenen constantment tancats en gàbies. «No podem permetre que aquest tipus d’abús tingui lloc a Califòrnia», va dir Hueso. Aquesta nova normativa inclou sancions de fins a 25.000$ per dia per cada infracció.

També et pot interessar...