Catalunya Diari
La pantera negra se paseaba por los tejados como si de un gato se tratara

Capturen a França una pantera negra que passejava per les teulades

L'animal feia més d'una hora que deambulava per la taulada de l'edifici, entre les canaletes de desguàs i inclinant-se al buit. Fins i tot a vegades es parava per a veure passar el tren o seguir amb la seva mirada a un gat

Les alertes van saltar aquesta setmana en una població prop de Lille, en el nord de França, després de trobar una pantera negra passejant-se per les teulades com si es tractés d'un gat.

Els fets succeïen aquest dimecres a la tarda, al voltant de les 18.30, quan la policia de la ciutat rebia diverses trucades alertant de la presència d'una pantera negra en una teulada de la Rue de l’Avenir de la població d’Armentieres. Ràpidament els agents de policia es van mobilitzar, juntament amb el cos de bombers i experts en animals salvatges.

Segons els testimonis, l'animal feia més d'una hora que deambulava per la teulada de l'edifici, entre les canaletes de desguàs, inclinant-se al buit, mirant per les finestres d'uns apartaments i entrant i sortint de tant en tant d’un dels habitatges. Fins i tot a vegades es parava per a veure passar el tren o seguir amb la seva mirada a un gat que fugia per la calçada.

Una operació gens comuna

Després d'instal·lar un perímetre de control per a evitar que l'animal saltés, els bombers la van atrapar dins d'un habitatge a la qual acabava d'entrar. Un veterinari dels bombers la va sedar amb un rifle equipat amb dards anestèsics.

Segons declaracions de les autoritats locals, la pantera pertanyia a un ciutadà que va fugir abans de l'arribada dels bombers i de la policia, ja que posseir aquest tipus d'animals està prohibit.

La Lliga de Protecció dels Animals (LPA) va posar al felí en una gàbia per a comprovar el seu estat de salut. L'animal pesava entre 25 i 30 kg, tenia entre cinc i sis mesos d'edat i es trobava amb bon estat de salut.

També et pot interessar...