Catalunya Diari
cangurs

Un conductor fuig després d’atropellar fins a 20 cangurs a Austràlia

Els veïns es van llevar amb els cossos dels animals sense vida als seus jardins. Les autoritats locals estan demanant ajuda per a localitzar els autors de la crueltat animal

Fins a 20 cangurs, fins i tot cries, van aparèixer morts a Merimbula, una població de Nova Gales del Sud, a Austràlia, després que un home els atropellésintencionadament al suburbi de Tura Beach entre les 10:30 i les 11:30 de la nit del dissabte.

Les autoritats creuen que l’atropellament va ser intencionat, ja que el vehicle circulava amb un focus davanter.  Els animals van ser trobats als jardins de les cases residencials l’endemà al matí.

«20 dels animals atropellats, fins i tot cries, van morir a l’acte i uns altres tres estan en mans dels veterinaris per tal de salvar-los» explica Janine Green, voluntària de l’organització benèfica de rescat i rehabilitació de vida silvestre Wires.

Green assegura que els culpables estaven donant voltes amb el potent focus. D’aquesta manera,  els cangurs van veure sorpresos i van quedar immòbils. «Estaven conduint pels camins i borals. Era la final de futbol, així que molta gent havia estat bevent», comentava Green.

Los canguros fueron encontrados en los jardines de las casas
Els cangurs van ser trobats als jardins de les cases | Agències

 

Ajuda per trobar els autors

«La gent aquí estima els cangurs. Són part de la població. La gent, a les seves cases, va despertar amb aquestes dures imatges. No s’ho podien creure», explica Green.

Aquest no és el primer cas a Austràlia d’atropellament de cangurs de manera deliberada, encara que la relació dels australians amb el seu animal icònic és bona i la majoria de la població condemna actes com aquests. 

És per això, que els grups animalistes i les autoritats locals estan buscant testimonis que puguin aportar pistes de l’autor o autors de la crueltat animal.

També et pot interessar...