Catalunya Diari
El jove Oscar Lundahl presenta feliçment el seu trofeu

Capturat un estrany peix amb cap de dinosaure a Noruega

Un jove pescador va pescar l'animal després d’una llarga estona de forcejar amb ell, perquè segons explica, el va pescar a una profunditat de 800 metres ja que buscava un peix molt profund

El jove noruec Oscar Lundahl, de 19 anys, pot presumir d’aconseguir pescar amb totes les seves forces un estrany peix amb un aspecte prehistòric, que viu a les profunditats del mar del Nord, i que poques vegades puja fins a la superfície. Malgrat la seva edat, és un expert pescador i coneix moltes espècies marines del mar de Noruega, però aquest rar peix que ha pescat recentment no l’havia vist mai.

L'extraordinari ser va mossegar l'ham del jove Lundahl quan el noi buscava halibut a l’illa d’Andoya, una espècie atlàntica molt preuada que pot habitar en aigües fosques a 2.000 metres de profunditat. Tal com explicava en una entrevista a un diari local, es va sorprendre de capturar «un estrany peix de cap protuberant amb enormes ulls, cos petit i una cua punxeguda» després d'un esforç titànic.

Resolt el misteri del peix dinosaure: és una quimera

El jove anava preparat per pescar halibut a gran profunditat i va trobar un trofeu que semblava poc atractiu, però ha resultat ser molt rar. «Em va portar uns 30 minuts treure'l de l'aigua perquè estava 800 metres de profunditat», va dir el jove. «Va ser bastant sorprenent. Mai havia vist una cosa així abans. Simplement es veia estrany, una mica com un dinosaure», va descriure.

Un dels acompanyants del vaixell pescador on hi era quan va pescar el peix va identificar l’animal. El va reconèixer com una quimera, una espècie emparentada amb els taurons i pren el nom d'un animal mitològic grec de cua llarga. Segons explica el mitjà local, aquest ésser viu a molta profunditat i gairebé mai se’l pot atrapar. L’estranya cua allargada que sembla d’un rosegador li dóna el sobrenom de 'ratfish' (peix rata).

Segons explica el jove noruec, el peix no va superar el canvi de pressió fins a la superfície i no va sobreviure. Per no desaprofitar la pesca se’l va endur a casa i es va arriscar a cuinar-lo. Ha comentat la seva impressió després menjar-se'l: «Malgrat el seu aspecte lleig, era realment gustós». El noi pot presumir d'haver-se menjat un peix dinosaure que fins i tot era bo.

També et pot interessar...