Catalunya Diari
El lleó blanc es troba ocasionalment a les reserves naturals de Sud-àfrica, i es cria de manera selectiva a molts zoològics del planeta

Troben un estrany cadell blanc de lleó a Sud-àfrica

Només existeixen 15 exemplars d’aquest color al Parc Nacional de Kruger. L’exemplar el van veure a la ribera del riu d’aquesta àrea protegida

Ramsay Horton,  un visitant que es trobava al peu d’un riu del Parc Nacional de Kruger, concretament a Sud-àfrica, va filmar el desembre de l’any 2018 una escena en què apareixia una lleona mare amb els seus cinc cadells, entre els quals, hi havia un lleó blanc.

A l’espai protegit només existeixen 15 exemplars de lleons amb aquest color. Aquests animals viuen en llibertat, i el cadell protagonista està en un grup liderat per dues femelles mares segons explica el visitant. «Estàvem a un safari i conduíem pel llit d’un rierol sec, hi havia dues lleones amb els seus cinc cadells i un d’ells era un cadell de lleó blanc molt rar», explicava el turista que ha compartit les imatges de l’observació a les xarxes socials.

El Parc Nacional de Kruger és una de les reserves de caça més grans d’Àfrica. La zona protegida té una superfície de 19.633 km2, és a dir, la que equival a la mida de la província de Càceres. En aquesta àrea podem trobar un gran nombre d’exemplars de la fauna més sorprenent del continent africà. El parc ofereix poder veure elefants, lleons, búfals, guepards i rinoceronts. El nombre més elevat d’espècies pintoresques acostuma a estar a la part sud de la reserva.

Trets característics del lleó blanc

El lleó blanc es troba ocasionalment a les reserves naturals de Sud-àfrica, i es cria de manera selectiva a molts zoològics del planeta. Aquests mamífers, fora de la criança en captivitat, no poden viure gaire temps, ja que el seu pelatge blanquinós no li permet camuflar-se per poder caçar com els lleons normals.  L’espècie de color blanc és un exemplar que es va trobar per primera vegada a Timbavati, concretament a la reserva que s’ubica fent frontera entre Hoedspruit i Acornhoek, a l’extrem oest del Parc Nacional de Kruger.

També et pot interessar: