Catalunya Diari
agents-rurals

Una guineu queda atrapada en un parany i ha de ser sacrificada a Mont-ral

Gràcies a la col·laboració ciutadana s'ha pogut denunciar una persona per la col·locació de dos paranys tipus cep

Segons han informat els Agents Rurals a través del seu compte de Twitter, gràcies a la col·laboració ciutadana s'ha pogut denunciar una persona per la col·locació de dos paranys tipus ceps per captura de fauna al municipi de Mont-ral, a l'Alt Camp. En un dels paranys ha quedat atrapada una guineu jove, que ha hagut de ser sacrificada pels danys irreparables  provocats pel cep.

Un cep és un dispositiu utilitzat com a parany per la caça, però també s'ha utilitzat com a dispositiu de seguretat dissenyats per a atrapar, incapacitar o matar humans. Està format generalment per dues parts mòbils, habitualment en forma de semicercle cadascuna i que poden dur dents en algunes versions. A més, hi ha un mecanisme d'accionament basat en l'efecte ressort d'una part del parany feta d'acer trempat. Quan està preparat, els dos semicercles estan estesos i són coplanars, formant un cercle de manera tal que a l'interior queda el mecanisme accionador. Quan aquest mecanisme rep una força suficient, el cep es tanca ajuntant els dos semicercles ràpidament i amb força, atrapant la presa i a més possiblement lesionant la presa.

Un reusenc és denunciat per caçar ocells amb tècniques il·legals

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Municipal de Riudoms han denunciat penalment un home com a presumpte autor d'un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics. Es tracta d'un jove de 24 anys veí de Reus i de nacionalitat espanyola.

Els agents municipals van rebre un avís el passat 1 d’agost perquè un home estava col·locant paranys per a ocells en una finca rústica de Riudoms. En rebre aquesta informació, els vigilants van contactar els Mossos d'Esquadra i, juntament amb una patrulla de la Unitat Regional de Medi Ambient, van poder localitzar el jove.