Catalunya Diari
Los pulpos cambian de color mientras sueñan, según el documental

Els pops somien? Extraordinàries imatges de com canvia de color mentre dorm

Un científic sospita que el canvi de color del pop que es veu al vídeo es deu als somnis que té quan està dormint

La cadena nord-americana PBS ha emès l'espot de presentació d'un documental sobre la vida marina, en què es veu un pop canviant de color repetidament mentre dorm, segons explica un científic. Aquestes imatges formen part del documental 'Octopus: Making Contact', que s’estrenarà aquest octubre.

El tràiler ensenya l'animal, anomenat Heidi, que modifica involuntàriament el color de la seva pell quan està somiant. Els pops tenen la capacitat de somiar: és la conclusió que ha arribat David Scheel, el director del documental i professor de la Universitat Alaska Pacific d'Anchorage (Alaska).

El professor Scheel va criar l'animal a casa i va realitzar una intensa investigació arran dels canvis de color del sistema de camuflatge del pop mentre descansa, que el va portar a presentar aquesta increïble teoria. I en què somien els pops?

Una mascota o un ésser intel·ligent?

  

La veu del professor Scheel explica mentre el cefalòpode canvia de color: «Aquí està adormida, veu un cranc i el seu color comença a canviar una mica. Després es torna completament fosca. Els pops fan això quan surten del fons. Això és un camuflatge, com si acabés d’atrapar a un cranc i ara es va a seure a menjar-lo i no vol que ningú es fixi en ella... Això és realment fascinant.  Però sí, si ella està somiant, segurament aquest és el seu somni».

Segons ha informat PBS, al documental no només es veurà a Heidi dormir, sinó que també es demostrarà «les seves habilitats per resoldre puzles, fer servir eines i escapar a través de petits espais». «També es podrà veure com cefalòpode adopta un comportament similar al que té qualsevol mascota en una família, ja que aprèn a reconèixer rostres, sembla emocionar quan els humans s'acosten al seu tanc, i fins i tot mostra una inclinació per jugar amb la filla de Scheel».

També et pot interessar...