Catalunya Diari
El volcán Etna, en Sicilia, ha vuelto a entrar en erupción este viernes

El volcà Etna torna a entrar en erupció i causa alguns problemes

Aquest matí de divendres l'Etna ha tornat a escopir lava i cendres, després d'un moviment sísmic a Catània, i la columna de fum ha permès copsar noves imatges espectaculars

El volcà més actiu d'Europa, el Mont Etna, ha tornat a espantar els sicilians aquest divendres. Aquest matí ha tornat a escopir una potent fumarada amb material piroclàstic i emissions de lava. L'erupció, potser no tan espectacular com en anteriors ocasions, ha vingut precedida per una lleu activitat sísmica.

L'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia italià (INGV) ha informat que aquesta matinada passada ha tingut lloc un petit terratrèmol de magnitud 3,3 en l'escala de Richter, a la cara sud del volcà, a la província de Catània. Els sismògrafs de l'illa han percebut el terratrèmol a una profunditat de 9 km, hores abans que el volcà tornés a reviure.

Una explosió poc aparatosa però que ha provocat algunes incidències a l'aeroport de Sicília

Poc temps després, s'ha iniciat l'erupció amb característiques estrombolianes, perquè s'han reconegut petites explosions de lava i una important columna de material piroclàstic. A causa d'aquesta situació, les autoritats locals han tancat algunes pistes de l'aeroport de Catània i s'han retardat els aterratges. Com ha informat l'agència ANSA, durant algunes hores només podien aterrar 4 vols per hora, tot i que les operacions de sortida no s'han vist perjudicades.

Us mostrem algunes impressionants imatges del moment de l'erupció.  L'Etna, amb 3.300 metres d'altitud, és el volcà actiu més alt d'Europa i un dels més actius del món.  En els darrers mesos ha tingut freqüents erupcions.

També et pot interessar...