El volcà Etna torna a entrar en erupció i causa alguns problemes

Aquest matí de divendres l'Etna ha tornat a escopir lava i cendres, després d'un moviment sísmic a Catània, i la columna de fum ha permès copsar noves imatges espectaculars
El volcà Etna, s Sicília, ha tornat a entrar en erupció aquest divendres | Twitter

El volcà més actiu d'Europa, el Mont Etna, ha tornat a espantar els sicilians aquest divendres. Aquest matí ha tornat a escopir una potent fumarada amb material piroclàstic i emissions de lava. L'erupció, potser no tan espectacular com en anteriors ocasions, ha vingut precedida per una lleu activitat sísmica.

L'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia italià (INGV) ha informat que aquesta matinada passada ha tingut lloc un petit terratrèmol de magnitud 3,3 en l'escala de Richter, a la cara sud del volcà, a la província de Catània. Els sismògrafs de l'illa han percebut el terratrèmol a una profunditat de 9 km, hores abans que el volcà tornés a reviure.

Una explosió poc aparatosa però que ha provocat algunes incidències a l'aeroport de Sicília

Poc temps després, s'ha iniciat l'erupció amb característiques estrombolianes, perquè s'han reconegut petites explosions de lava i una important columna de material piroclàstic. A causa d'aquesta situació, les autoritats locals han tancat algunes pistes de l'aeroport de Catània i s'han retardat els aterratges. Com ha informat l'agència ANSA, durant algunes hores només podien aterrar 4 vols per hora, tot i que les operacions de sortida no s'han vist perjudicades.

Us mostrem algunes impressionants imatges del moment de l'erupció. L'Etna, amb 3.300 metres d'altitud, és el volcà actiu més alt d'Europa i un dels més actius del món. En els darrers mesos ha tingut freqüents erupcions.

També et pot interessar...

"Un tauró en devora un altre en un zoo de Bèlgica en una escena estranya de veure" "Txernòbil passa a ser un refugi per a la supervivència d’un cavall en perill d’extinció"