Imatge del gall Maurice

Indultat el gall francès denunciat per cantar «massa d’hora»

La justícia francesa ha sentenciat a favor de l’animal de l’illa d’Oléron i ara la parella denunciant haurà de pagar 1.000 euros a la seva propietària

Imatge del gall Maurice
Imatge del gall Maurice | Agències

 

Final del serial mediàtic que s’havia originat a l’illa d’Oléron, al sud-oest de França, arran de la denúncia d’un gall per cantar «massa d’hora» i «massa sovint». La justícia francesa ha indultat finalment l’animal després que se celebrés el judici a principis de juliol entre la propietària d’en Maurice, Corinne Fesseau, i la parella denunciant.

Tot va començar quan aquesta parella de jubilats, que té una segona residència a la localitat de Saint Pierre d’Oléron on es troba el gall, havia denunciat Maurice pels seus cants matinals i sorollosos, ja que la casa dels denunciants es troba a tan sols 100 metres del corral on el gall practica els seus cants diàriament.

El gall Maurice i la seva propietària han rebut molts suports arreu de França
El gall Maurice i la seva propietària han rebut molts suports arreu de França | France3tv

 

Segons la sentència, el gall queda indultat i podrà seguir cantant tot el temps que vulgui i quan vulgui de forma lliure. El tribunal considera que els querellants no havien presentat proves suficients que comprovessin que el gall Maurice feia un «soroll excessiu» i estima que un animal domèstic com aquest pot viure en una localitat rural, sempre que no estigui al centre.

Tot plegat implica que la parella denunciant haurà d’indemnitzar amb 1.000 euros la propietària d’en Maurice,  cobrir les despeses del procediment judicial i no podrà presentar cap recurs. Aquest petit municipi, centre de la polèmica, compta amb tan sols 7.000 habitants.

Imatge del gall Maurice amb la seva propietària
Imatge del gall Maurice amb la seva propietària | Agències

 

El gall més mediàtic del món

Arran de l’inici d’aquest cas surrealista, les xarxes es van omplir de molts comentaris arreu del món, amb la majoria de comentaris a favor del gall i en contra de la parella denunciant. De fet, el 4 de juliol, dia en què es va celebrar el judici, molta gent es va concentrar a les portes del jutjat per protestar contra la judicialització d’un aspecte tan natural com és el fet que un gall canti. Algunes persones s’hi van apropar amb els seus animals, raó per la qual en Maurice s’ha convertit en un símbol de la resistència rural a França i arreu del món.

Finalment, la justícia ha donat la raó al gall i a la seva propietària, cosa que han celebrat la majoria d’usuaris a través d’internet. Els denunciants exigien una compensació de 150 euros diaris per les molèsties causades pel cant d’en Maurice, i aquest procediment ha durat prop de dos anys.