Catalunya Diari
Imatge de l'skyline de Vila-seca tot ple d'ocells.

Milers d'estornells s'instal·len als jardins del Castell de Vila-seca

Ja fa més d'una setmana que onades d'ocells surten cada tarda formant espectaculars figures al cel. Alguns veïns es queixen de la brutícia i les malers olors

Amb l'arribada del fred, un dels fenòmens naturals més espectaculars que es produeix cada any als nostres municipis és la migració dels estornells. Aquests ocells s'agrupen en bandades de milers i milers d'exemplars i viatgen des del nord cap al sud en la cerca de zones càlides on reproduir-se. És habitual que durant els mesos de tardor, aquests ocells facin parada a zones del Camp de Tarragona amb arbredes i àrees rurals on poder trobar aliment.

A Vila-seca, però, aquest fenomen està allargant-se més de l'habitual aquest any i ja ha generat el malestar entre alguns veïns i veïnes. Els estornells han trobat als jardins del Castell un lloc perfecte per quedar-se a viure-hi i ja fa més d'una setmana que estan instal·lats a la pineda que hi ha dins del recinte.

Imatge de teulades d'alguns edificis de Vila-seca plagades d'estornells.
Les teulades d'alguns edificis reben la visita dels estornells quan comença a caure el sol. | I. Alcalá

Brutícia, males olors i soroll, la part més molesta d'aquest espectacular fenomen

Els ocells es desplacen per diferents zones del municipi i per zones agrícoles durant el dia. Cada tarda, però, quan comença a caure el sol apareixen milers i milers d'exemplars sobre el cel de Vila-seca. Els estornells creen formes espectaculars durant els seus vols en grup, però també són un focus de brutícia  degut a la gran quantitat d'excrements que produeixen. Els barris del Centre Històric i del Colomí, els més pròxims al Castell, són els més afectats.

Les opinions entre la ciutadania estan dividides entre les persones que aprecien l'espectacularitat d'aquest fenomen i d'altres que lamenten la gran quantitat d'excrements que estan caient aquests dies sobre els carrers, terrasses, teulades i cotxes. Les males olors, sobretot al voltant del Castell, és una altra de les queixes que han exposat alguns veïns aquests dies a través de les xarxes socials. El soroll que emeten el gran nombre d'estornells és també un problema afegit.