Catalunya Diari
Imatge dels peixos morts al riu Besòs a causa de l'incendi del Vallès

Tràgica mort de centenars de peixos al riu Besòs per l’incendi del Vallès

El gran foc en una planta química de Montornès del Vallès també està tenint greus efectes a nivell mediambiental

El gran i devastador incendi que durant tot el dia d’avui afecta una planta química de Montornès del Vallès (Vallès Oriental) està tenint també conseqüències mediambientals molt negatives a la zona, i és que centenars de peixos han aparegut morts al riu Besòs per culpa de les restes d’aquest foc. 

Les flames han estat tan destructives que han provocat  l’abocament de residus al riu Besòs i això està provocant la mort de diversos peixos a la zona, sobretot des d’aquesta població vallesana fins a la desembocadura del Besòs, que és el tram sencer afectat per aquests abocaments accidentals d'una gran quantitat de dissolvent que ha deixat imatges insòlites i molt preocupants com la de l'aigua del riu en flames. Moltes personalitats s'han fet ressò de la tragèdia ambiental, com ara l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que demana accions i responsabilitats d'avant d'aquesta situació. 

Segons les primeres informacions facilitades per l’equip veterinari desplaçat a la zona i que ha fet un primer estudi dels danys mediambientals causats per l’incendi, hi ha un grau de mortalitat «elevat» entres els peixos, amb especial afectació a les anguiles, ja que nombrosos exemplars de diverses mides d’aquesta espècie ja han estat recollits del riu morts. La gran preocupació és que aquesta espècie es troba en perill d’extinció, i el desastre natural d’avui pot empitjorar la seva supervivència.