Catalunya Diari
Imágenes de los osos hambrientos en Canadá por falta de salmones

El canvi climàtic deixa els óssos pràcticament morts de gana al Canadà

Unes imatges d’uns grizzlies famolencs a la Columbia Britànica han estat el focus de la polèmica arran la crisi climàtica, ja que s’estan quedant sense aliment

El canvi climàtic no descansa, i cada dia es coneixen noves problemàtiques relacionades amb l’escalfament global. I els més perjudicats acostumen a ser els menys responsables d’aquesta crisi, i són, al mateix temps, els més vulnerables davant les condicions canviants dels ecosistemes.

Un dels últims focus de polèmica han estat les imatges d’una família d’óssos grizzlies al Canadà  en què, davant la falta de salmons, es troben en un estat de malnutrició, passant literalment gana. I és que les poblacions d’aquests peixos a les costes del Canadà, enguany s’han vist reduïdes dràsticament a causa del canvi climàtic.

Les alteracions dels corrents de l’aigua dels oceans juntament amb l’augment de la temperatura de les seves aigües a la costa del Canadà han fet que, segons diferents estudis, s’hagin alterat les poblacions de salmons que s’aproximaven a les costes canadenques per tal de remuntar els rius per a completar el seu cicle vital.

Aquestes noves condicions han fet reduir el nombre d’exemplars fent que un dels seus principals depredadors naturals, els óssos grizzlies, es trobin famolencs davant la falta d’aliment. El fotògraf professional Rolf Hicker va ser el responsable de captar aquestes dures imatges a les costes de Knight Inlet.

Sense poder menjar per culpa el canvi climàtic

L’augment de les temperatures de l’aigua i les onades de calor han alterat la cadena tròfica i ha provocat un important descens de les poblacions de salmó. Aquesta temporada els experts calculen que al riu Fraser, el més llarg de la Columbia Britànica, només hi arribaran 600.000 salmons, davant la mitjana històrica de 5 milions d’exemplars per temporada.

Però no només són els peixos els que han reduït la seva població davant l’escalfament global. Segons Hicker, els óssos famolencs no es troben en aquestes condicions solament per la falta de peixos, sinó que les altes temperatures també han afectat moltes altres fonts d’alimentació de la seva dieta natural. 

També et pot interessar...