Catalunya Diari
Imatge del petit orangutan rescatat a Bali

El petit orangutan trobat a dins d’una maleta a Bali torna per fi a casa

Amb el nom de ‘Bonbón’, aquest simi va aparèixer en un equipatge a l’aeroport, víctima del tràfic d’animals. Nou mesos després torna a Sumatra, la seva illa natal

La dramàtica història d’un simi que el mes de març passat va ser trobat a dins d’una maleta a l’aeroport de Bali acaba finalment amb final feliç. El petit simi, anomenat ‘Bonbón’, ha pogut tornar aquest mateix dilluns, 16 de desembre, a Sumatra, la seva illa natal. Un cop allí, serà ingressat en un centre de rehabilitació on se’l prepararà per a poder entrar en contacte, de nou, amb la vida salvatge i lliure de la selva.

Concretament, el petit simi té tan sols 3 anys i ha estat traslladat a un centre de l’ONG Programa per a la Conservació de l’Orangutan de Sumatra, al nord de l’illa, segons ha explicat en un comunicat el mateix portaveu de l’Agència de Conservació de Recursos Naturals a Bali, Prawono Meruanto.

El tràfic d’animals, el culpable d’aquesta història

El simi va ser trobat el passat mes de març a l'aeroport de Ngurah Rai (Bali) a la maleta d'un home de nacionalitat russa, on també es trobaven dos Gekkos i 5 llangardaixos més, just quan volia embarcar en un vol de tornada cap a Rússia. Un cas clar del tràfic d'animals que, en aquesta ocasió, es va poder frenar a temps i salvar el destí del petit orangutan i els altres set animals.

Des d’aquell moment, l’animal ha estat al zoo Bali Safari a l’espera de saber si havia de ser retornat a Sumatra oi Borneo, les dues illes on hi ha aquests simis. Per la seva banda, l’home rus va ser condemnat a un any de presó i una multa de 10 milions de rúpies (640 euros)  per contraban d’espècie protegida. Es calcula que en aquestes dues illes hi ha prop de 71.640 orangutans, xifra que cada cop baixa més.