Catalunya Diari
La salamandra puede llegar a los dos metros de longitud

Troben una salamandra gegant que s’ha convertit en l’amfibi més gran del món

Aquesta salamandra, coneguda com a salamandra gegant xinesa, pot arribar a mesurar fins a 2 metres de longitud. Tot i ser l’amfibi més gran del món, es troba en greus perill d’extinció

Segons ha publicat la revista Nature Ecology and Evolution, els científics de la Societat Zoològica de Londes (ZSL) han trobat el que seria l’amfibi més gran del món. Es tracta d’una salamandra gegant xinesa, anomenada així perquè viuen en aquest país asiàtic.

Fins ara es creia que aquestes salamandres gegants pertanyien en una única espècie, l’Andrias davidianus.  Però els científics han trobat tres llinatges genètics suficientment diferents com per determinar que es tracta de fins a tres espècies separades: l’Andrias davidianus, l’Andrias sligoi, i una tercera que encara no té nom.

S’ha arribat a aquesta conclusió a partir de les característiques d’un exemplar que va viure 20 anys a la Societat Zoològica de Londres i que ara està preservat al Museu d’Història Natural de la ciutat. D’aquestes tres espècies, la que ara mateix es considera com l’amfibi més gran del món és l’Andrias sligoi, o coneguda popularment com la salamandra gegant del sud de la Xina.

En greu perill d’extinció

«Aquestes investigacions arriben en un moment en què es requereixen intervencions urgents per a salvar les salamandres gegants xineses que viuen a la natura», ha explicat Melissa Marr, investigadora del Museu d’Història Natural de Londres.

Unes declaracions fetes amb l’objectiu de denunciar la sobreexplotació dels aliments, responsable precisament de la disminució d’aquests tipus d’espècies. Els científics esperen que aquesta nova troballa i comprensió de la seva diversitat impulsi la conservació de les poblacions existents. 

També et pot interessar...