Catalunya Diari
Imatge de l'os Cachou al mes de maig quan se li va implantar el GPS

Tercer atac en sis dies de l’os Cachau amb la mort d’una altra euga

El síndic d'Aran assegura que amb aquesta nova mort el plantígrad es troba al límit del que marca el protocol per ser extret del medi

Els tècnics del Conselh Generau d'Aran han certificat un nou atac de l'os Cachou a una euga d'un any i mig. L'atac es va produir el 4 de setembre però no havia estat detectat fins ara i s'ha pogut descobrir gràcies al senyal del collar GPS de l'animal.

Diversos signes en la pell de l'egua han servit per demostrar que l'autor d'aquesta mort ha estat l'os. Amb aquesta ja són tres les baixes de bestiar equí atribuïdes a Cachou en només sis dies, entre el 4 i el 10 de setembre.

El síndic d'Aran, Francés Boya, ha reiterat la seva preocupació per «l'agressivitat» d'aquest exemplar, i ha assegurat que amb aquest nou atac es troba «al límit» del que marca el protocol per ser expulsat del territori.

Imatge de les restes de l'euga morta per un atac de l'os Cachou.
Imatge de les restes de l'euga morta per un atac de l'os Cachou | Cedida

 

Un os esquiu i molt depredador

Aquest os pesa uns 120 kg i és una gran preocupació pels ramaders de la zona, tal com ho era el Goiat. Fins ara, segons estima el departament de Territori de la Generalitat, Cachau només arribar al Pirineu ha augmentat els atacs respecte als de Goiat, que va arribar a matar 100 animals.

Les mesures per espantar el plantígrad són de difícil aplicació en aquest tipus d'ossos, perquè no estan habituats a la presència humana, no s’acosta gaire a la població i presenten un comportament nocturn, han informat des del Conselh Generau.

El Govern aranès ja ha mostrat el compromís de protegir els interessos dels ramaders aranesos davant aquesta problemàtica i, de fet, s'havia programat una reunió per demà, 17 de setembre, amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, per tractar aquest afer, però s'ha hagut de posposar a causa de la dramàtica situació de la DANA que es pateix en algunes comunitats.

També et pot interessar...