Catalunya Diari
Efectos del terremoto en la escuela de 'Cor Jesu' en Digos, Davao del Sur

Un terratrèmol de 6,4 fa tremolar les Filipines i provoca un aparatós incendi en un centre comercial

El potent sisme hauria provocat algunes destrosses en una escola, en un hospital i fins i tot hauria iniciat un foc en un centre comercial a General Santos. Les autoritats comptabilitzen fins a 5 morts.

Un notable terratrèmol de 6,4 graus en l'escala de Richter ha sacsejat aquest dimecres l'illa de Mindanao al sud de les Filipines, causant imatges de destrucció i almenys 5 morts per ensorraments de sostres, despreniments de terra i atacs de pànic

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que registra l'activitat sísmica a tot el món, ha informat que el moviment tectònic ha tingut lloc a les 19:37 hora local (11:37 GMT) i el seu epicentre s'ha situat a uns 7,7 quilòmetres de la localitat de Columbio.

El terratrèmol s’ha produït a 14 quilòmetres de profunditat. Els mitjans de comunicació locals han difós les imatges dels primers efectes, com per exemple un supermercat amb prestatges caiguts i aliments a terra, l’evacuació d’un hospital i d’un centre comercial, una escola amb unes impressionants esquerdes i, fins i tot,  el tremolor hauria iniciat un greu incendi al centre comercial de la ciutat de General Santos a causa d’una fuita de gas.

Filipines, un país acostumat als terratrèmols

Filipines se situa sobre l'anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada per uns 7.000 tremolors a l'any, la majoria poc intensos. Segons els experts, terratrèmols de magnitud superior a 5 es registren de manera esporàdica al sud de Mindanao, Batanes i la regió oriental de Bicol.

També et pot interessar...