Catalunya Diari
Imatge de la closca mega mamífer que s'ha trobat a l'Argentina

Sorprenent troballa de la closca d’un mamífer de fa més de 10.000 anys

Es tracta d’un animal del quaternari trobat a l’Argentina que pesava al voltant d’una tona i va poder arribar als 5 metres de llargada

Sorprenent notícia que arriba de l’Argentina arran de la troballa d’una closca d’un mamífer, concretament un gliptodont, que es va trobar conservada en un 98% i amb més de 10.000 anys d’antiguitat a la localitat de Carlos Spegazzini, prop de Buenos Aires. Segons els experts, es tracta d’una espècie que va conviure amb l’home fins fa uns 8.000 anys.

El mamífer va ser trobat per un grup de joves  argentins quan estaven pescant a la zona i van observar una esfera rugosa enterrada al mar. Van gravar un vídeo que el van publicar a les xarxes socials i un cop difós, el Museu de Ciències Naturals de Marcos Paz  va mostrar interès i va decidir anar al lloc de la troballa.

En aquest sentit, es va investigar sobre aquest fòssil de gran valor científic que, segons els experts, s’ha trobat en aquest indret a prop de la costa i només a un metre de profunditat,  degut a que el mamífer possiblement va voler beure aigua i, a causa del seu pes i envergadura, es va començar a enfonsar a la sorra.

Segons l'home que realitzava tasques tècniques en la reserva paleontològica de Marcos Paz, un dels joves que va participar de la troballa, va dir que ja havia vist l'exemplar fa dos anys, però, sense saber de què es tractava, ho va mantenir en secret fins aquest passat diumenge. La troballa d’aquest fòssil de gliptodont, va despertar una gran expectació entre els veïns de la zona.

Que era un gliptodont?

Aquest animal era  herbívor dins del grup dels mega mamífers i habitava a diferents regions d’Amèrica del sud. El seu pes superava la tona, podien arribar a fer entre tres i cinc metres de llargada i prop dels dos metres d’alçada.

Malgrat tot, no és la primera troballa de gliptodont a la zona. Fa tres anys es va trobar un exemplar similar  a un quilòmetre i, actualment, està exhibit al Museu Tristán Suárez de Templo, Argentina.

També et pot interessar...