Catalunya Diari

Troben fins a set cigonyes mortes electrocutades al Baix Ebre

Els Agents Rurals ja han iniciat els tràmits perquè es corregeixin les mancanes de la instal·lació

Els Agents Rurals han localitzat fins a set cadàvers de cigonya en una línia elèctrica de la comarca del Baix Ebre. Agents del cos, que duien a terme tasques de revisió d’instal·lacions elèctriques a la recerca de possibles irregularitats que puguin afectar l’avifauna, ja han iniciat els tràmits perquè es corregeixin les diverses mancances de la línia.

Una trampa mortal

Les cigonyes, amb el canvi de temps, inicien una llarga travessia, en una migració que les durà cap a zones més càlides del continent Africà. Segons apunten els Agents Rurals, les aus, en arribar a la zona del Delta de l’Ebre, localitzen les torres elèctriques —que sobresurten enmig del paisatge— i s’hi acomoden per descansar. Un cop a sobre, si no hi ha les mesures d’aïllament adients, s’electrocuten, cauen i perden, en molts casos, la vida.

Instal·lació de dispositius aïllants

Els Agents Rurals i les companyies elèctriques ja treballen, des de fa temps, en la seguretat de l'avifauna a les Terres de l'Ebre, a través de la instal·lació de diversos dispositius aïllants a les línies de tensió. Aquestes accions, consistents en la incorporació de fundes aïllants amb revestiments de silicona i dispositius antiposada, no només protegeixen els animals, sinó que milloren la qualitat del subministrament elèctric als clients.

També et pot interessar