Les boires litorals volen prendre protagonisme el cap de setmana

Tot apunta que acabarem l’any sense fred intens a la vista, sense precipitacions, però amb un ambient més humit i fresc, amb màximes més frenades, per sota els 18ºC
Es preveuen bancs de boira intermitents durant el cap de setmana a la costa valenciana i alacantina | @piliriuss

L’anticicló s’ha enganxat sobre la península Ibérica tot el Nadal. Aquest dijous i els propers dies continuarem amb molta bonança i suavitat. Es presenta un cap de setmana assolellat a l’interior i amb bancs de boira o núvols baixos a la costa alacantina i valenciana. De cara a dissabte i diumenge la boira també cobrirà les depressions interiors durant el matí.

El temps continuarà estable, sense fronts de pluja, però el vent d’origen marítim s’estendrà pel litoral sud, però no preveiem que causi més molèstia, tot i que ajudarà la formació de núvols baixos i boires intermitents que ens donaran un ambient humit i fresc, el qual ens acompanyarà per acabar l’any.

Mapa de la previsió per a aquest divendres | AEMET

Fort contrast entre les zones emboirades i les assolellades

A partir de divendres, les temperatures baixaran de manera més general, amb valors entre 16 i 19°C a la costa, amb sensació de fred en les zones emboirades. Dissabte tornaran a baixar lleugerament les temperatures diürnes, i seran en general inferiors als 18°C.

Aquesta tendència seguirà el diumenge, quan poques màximes superaran els 16ºC. Pel que fa a les mínimes, també volen tirar cap avall i a les matinades glaçarà a les comarques muntanyoses de l’oest, frontereres amb Albacete, Conca i Terol.

La setmana que ve acomiadarem l’any 2019 amb un temps anticiclònic calcat d’aquests dies i temperatures suaus dins la mitjana d’aquesta època, menys contrastades de la nit al dia, perquè els núvols baixos i l’aire marítim impediran que s’enfilin per sobre els 16- 18ºC.

"Les pluges de desembre provoquen una pujada dels pantans a Catalunya" "Els greus incendis a Austràlia ja han cremat més de mil cases i 6 persones han mort"