Catalunya Diari
Matí de pluja a les Terres de l'Ebre, camp de Tarragona i al pla de Lleida

Matí de paraigües al sud de Catalunya amb pluges de fins a 15 l/m2

Les pluges seguiran afectant aquestes zones al llarg del matí però a la tarda tindrem un canvi radical i farà més sol arreu

Les pluges han afectat aquest matí gran part de la meitat sud del país coincidint amb l'entrada de les escoles i feines. Aquestes precipitacions encara segueixen afectant el camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, que són els indrets on s'acumulen les quantitats més significatives. També ha plogut al sud del pla de Lleida i, més modestament, també al sud de les comarques de Barcelona.  Amb més núvols l’ambient fred s'està mantenint  bona part d'aquest matí.

La majoria de registres són més aviat modestos, per sota dels 15 l/m². Fins al moment, no s’han produït incidències significatives de cap mena, més enllà de retencions a les carreteres a l'hora punta. Fins ara els registres més destacats són els següents:

 • PN dels Ports: 15 l/m2
 • Reus: 13 l/m2
 • Horta de St. Joan: 11 l/m2
 • Tivissa: 11 l/m2
 • Gandesa: 11 l/m2
 • Vinebre: 10 l/m2
 • Vinyols i els Arcs: 9 l/m2
 • Ascó: 9 l/m2
 • Seròs: 5 l/m2
 • Prades: 5 l/m2
 • Tarragona: 4 l/m2
 • Lleida: 3 l/m2

Les pluges acabaran marxant

Les precipitacions que encara segueixen caient al camp de Tarragona acabaran marxant i al llarg de la tarda esperem un canvi radical. S’obriran grans clarianes arreu amb l'entrada del vent de mestral  a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona. Tot i això, encara és probable que hi hagi alguna gotellada al sud de les comarques gironines o també al vessant nord del Pirineu  amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.300 metres, fenòmens més aviat anecdòtics.

Esperant més fred a finals de setmana

Aquest dijous ens llevarem amb un ambient menys fred a causa del pas d’una nova línia frontal atlàntica que deixarà els cels ben ennuvolats altre cop. Això farà que les temperatures mínimes no baixin tant, però com ha passat també avui, l’ambient fred del matí es mantindrà durant tota la jornada, especialment a la meitat nord del país.

Les precipitacions seran febles en general i aniran creuant Catalunya d’oest a est al llarg del matí i migdia. Localment alguns ruixats podrien descarregar amb més intensitat cap al Pirineu i a les comarques gironines a partir de migdia. Tot plegat, amb més aire fred, la cota de neu tendirà a anar a la baixa des dels 1300 fins als 800 metres al final de la jornada.

Possibilitat de neu a cotes molt baixes divendres

La nit de dijous a divendres encara entrarà més aire fred a les capes altes de l’atmosfera i això provocarà la formació d’una petita borrasca davant la costa catalana.  La seva posició final acabarà sent clau a l’hora de determinar on podrà ploure o nevar i si ho acabarà fent.

En qualsevol cas, si acaba plovent, la precipitació podria ser en forma de neu per sobre de només 300 metres. Ara com ara, la majoria de mapes donen alguns ruixats al litoral i prelitoral central i nord. Situació molt delicada i que caldrà seguir-la de ben a prop.

També et pot interessar...