Catalunya Diari
La pluja i la fresca de tardor poden arribar a Catalunya dimarts vinent

Nit de pluja feble i sense incidències a l’espera d’un millor temps però amb vent aquesta Diada

Al llarg de la nit s’han mantingut les precipitacions sense causar estralls. Amb el pas de les hores, aquesta jornada de la Diada el temps millorarà però s’intensificarà el vent, especialment a la costa

La gota freda va continuar marcant les últimes hores d’aquest passat dimarts i també la matinada d’aquest dimecres. Un cop les fortes tempestes de la matinada i el matí del dimarts van marxar, la tarda va anar acompanyada de precipitacions febles que queien arreu de Catalunya.

I així s’ha mantingut aquesta dinàmica al llarg de la matinada d’aquest dimecres, on ha seguit plovent a molts punts, però amb el pas de les hores,  la pluja ha anat concentrant-se cap a la costa, tenint més incidència a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Han sigut unes precipitacions febles i disperses, que no han causat pas cap estrall ni incidències. I a diferència de la passada matinada d’aquest dimarts, no anaven acompanyades ni de llamps ni trons. Les quantitats més importants s’han enregistrat a la costa entre Barcelona i el Delta de l’Ebre amb unes xifres que s’han mogut entre els 10 l/m2 i els 15 l/m2.  

Mapa de previsió per aquest dimecres
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

Millor temps de cara a la tarda però amb vent

Aquest dimecres de Diada Nacional de Catalunya el temps anirà millorant amb el pas de les hores. Està previst que es vagin obrint clarianes de cara al migdia, amb un temps més assolellat a la tarda.Les precipitacions quedaran restringides a les Terres de l’Ebre al llarg del matí, on localment podran descarregar amb alguna tempesta forta.

El que si serà destacable però, serà el vent. Canviarem les pluges per un temporal de vent i mala mar. I és que el vent de gregal bufarà amb força fins a mitja tarda. Al llarg d’aquesta matinada ja s’ha anat intensificant i es preveu que es reforci encara més a mig matí, amb ratxes de vent molt fortes a molts punts de Catalunya, però en especial a la costa.

Alertes per fortes ventades aquest dimecres
Alertes per fortes ventades aquest dimecres | Meteocat

 

A més, hi haurà fort onatge amb un temporal a la façana costanera amb onades que superaran els 2,5 metres d’altura i podran arribar als 4. Procureu no acostar-vos a la platja per evitar ensurts. Les restes de pluges del matí, el vent i els intervals de núvols faran que la sensació encara sigui més aviat de tardor arreu, amb màximes que, si bé pujaran després de la forta refrescada de dimarts, es mouran entre els 21º i 26º la majoria, més altes a Ponent.

També et pot interessar...