Catalunya Diari
Imatge de les inundacions a Sabadell d'aquest dijous

Tarda d’aiguats forts als Vallesos amb més de 30 l/m2 en molt poca estona i forces incidències

Els xàfecs han començat caient a les comarques de Girona, però a mesura que avançava la tarda han arribat fins al prelitoral on han seguit descarregant amb intensitat forta

Ja ho anunciàvem que aquesta tarda seria moguda amb ruixats i xàfecs localment intensos, i així ha acabat passant. Han començat pel nord-est, a les comarques gironines, però cap al vespre han acabat afectant els Vallesos, sobretot l’Occidental, on en molt poca estona s’han arribat a recollir fins a 30 l/m2 en hora punta  de tornada a casa de les feines. Uns aiguats que han deixat carrers inundats amb algunes incidències, com per exemple objectes arrossegats per l’aigua o contenidors. Més tard, els xàfecs han acabat sortint per la costa, afectant també la ciutat de Barcelona, però de manera molt més feble.

Així doncs, els xàfecs d’aquest dijous han començat a les comarques de Girona, on també descarregaven amb força i molt probablement amb alguna pedregada o calamarsada. En tot cas, en aquests municipis del nord-est les quantitats d’aigua no han estat tan destacables, així com les incidències. També puntualment aquestes tempestes han acabat afectant punts del Maresme de manera més anecdòtica. Els registres més destacats en aquests sectors són els de 8 l/m² a Fogars de la Selva o els 7 l/m²  a Girona ciutat.

Ara bé, a mesura que la pluja anava avançant cal a sectors més centrals del litoral, han guanyat intensitat amb xàfecs de caràcter torrencial. Per exemple, destaquen els gairebé 30 l/m2 que han caigut en tan sols 15 minuts a Sabadell, que és la població que més ha patit els efectes de les pluges d’aquesta tarda. La població de Cerdanyola també s’ha vist sorpresa pels forts aiguats, on s’han recollit fins a 27 l/m2 també en molt poca estona. Al Vallès Oriental, per exemple, s’han recollit fins a 16 l/m² a la Batllòria també en pocs minuts.

Com principals incidències, calen descartar les inundacions de parcs i jardins i de carrers, que en els casos que l’aigua tenia més força, fins i tot ha fet moure contenidors. Algunes de les imatges més impactants dels aiguats són les següents:

Temps més tranquil aquest divendres

De cara al final del dia i durant la nit no es descarta que els ruixats puguin repetir-se i afectar a punts de la costa,  deixant alguns xàfecs localment intens. Ara bé, un cop passi la matinada, la jornada d’aquest divendres serà molt més estable i amb predomini del sol, menys a les comarques interiors de Girona on a la tarda hi haurà algunes nuvolades que podran deixar escapar alguna gotellada menys important que no pas avui.

També et pot interessar...