Catalunya Diari
Espectacular arc iris vist des del nord del Penedès

Celatges espectaculars i arcs de Sant Martí anticipen el temporal de vent

Un 'frontet' de pluja ha travessat el territori a primera hora del matí oferint precioses imatges al cel i ruixats de neu, mentre el vent de ponent i mestral empeny fort darrere

L’important canvi de temps que estàvem anunciant ha arribat aquest matí en forma de gotellades ràpides i vistosos arcs de Sant Martí. Com a molt s’han acumulat entre els 10 i els 30 l/m2 al Pirineu i Prepirineu, i vora els 10 litres a les muntanyes de Tarragona. La nevada s’està intensificant a la cara sud del Pirineu i també arriben d’allí imatges precioses.

Les imatges de la nevada que està fent al Pirineu aquest matí de diumenge:

Darrera empeny el vent de ponent i mestral que arriba des de l’interior de la Península Ibérica amb cops que superaran els 100 km/h i netejaran ràpidament el cel. La llum de les properes hores serà molt intensa però els efectes de les ratxes seran més perillosos. Fins les 11 del matí algunes localitat de les Terres de l’Ebre i al pla de Lleida ja han percebut l’inici de les ventades, amb cops de vent a Alguaire, el Perelló, Benissanet, Mont-roig del Camp i a Horta de sant Joan que assoleixen els 80 km/h.

Per altra banda, durant la matinada, els cops de vent més forts s’han produït al Montseny, Cap de Creus i a les cotes altes del Prepirineu, assolint-se més una ratxa de 130 km/h al Turó de l’Home i a la muntanya de Portbou.

Compte amb les fortes ratxes de vent a l’interior i al litoral de Catalunya

Molta precaució amb la situació de ventades que s’intensificaran un cop passi el front de pluja, a partir del migdia. El vent molt fort s’estendrà per tota Catalunya, especialment al centre i sud del territori. Per tant, procurem treure els ornaments fràgils i mal lligats que tinguem en terrasses i balcons i traiem també els tendals, para-sols i carpes que tinguem muntades a casa nostra i que puguin sortir volant amb un cop de vent.

On no hi faci tan vent, entre el Maresme, Garrotxa i el Baix Empordà, es formaran algunes nuvolades importants que descarregaran ruixats durant la tarda.

També et pot interessar...