Catalunya Diari
Crean un sustituto del plástico a partir de deshechos de pescado

Creen un bioplàstic a partir de les deixalles del peix

MarinaTex és un bioplàstic resistent, flexible, biodegradable i compostable, que podria ser una magnífica alternativa als plàstics d'un sol ús

Que el plàstic és un problema que ens incumbeix a tots és una afirmació que ja no qüestiona gairebé ningú. Vuit milions de tones acaben als oceans cada any, segons l'ONU. Això és una amenaça per a la vida marina, per a la nostra cadena alimentària i per a tot el planeta...

«No necessitem plàstic. És la nostra dependència i l'ús que hem fet d'ell el que s'ha convertit en un problema», diu la inventora Lyci Hughes. Aquesta reflexió va portar a aquesta jove britànica a buscar opcions. Es va plantejar què es podria fer amb les tones de deixalles que deixa la indústria pesquera... I el resultat és un bioplàstic, resistent i biodegradable.

Lucy Hughes, una graduada en disseny de productes de la Universitat de Sussex de 24 anys, ha guanyat el prestigiós premi internacional James Dyson per desenvolupar MarinaTex, un bioplàstic fet amb deixalles de peix que podria reemplaçar el plàstic dels envasos d'aliments i begudes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taking action to save the ocean. #plasticfree #pollution #environment #saveourseas #innovation

Una publicación compartida de World Economic Forum (@worldeconomicforum) el

Plàstic a partir de deixalles de peix

El MarinaTex és una làmina de material translúcida, flexible i més resistent que el plàstic convencional. D’aquesta manera el fa totalment adequat per a envasos d'un sol ús i es descompon de manera natural en un temps rècord de quatre a sis setmanes.

Aquest bioplàstic es realitza prenent la pell i les escates dels peixos i extraient i lligant les seves proteïnes amb algues vermelles. Al contrari que el plàstic tradicional, que requereix en la seva fabricació altes temperatures i combustibles fòssils, MarinaTex pot fabricar-se amb temperatures inferiors a 100 graus i no requereix massa energia ni tecnologia.

Actualment, el projecte encara es manté en una escala molt petita, no obstant això s'estima que el material de rebuig d'un bacallà podria produir aproximadament 1.400 bosses de MarinaTex.

També et pot interessar...