Catalunya Diari
Imatge de la zebra un cop escapada del circ

Dures crítiques a la policia alemanya per matar una zebra que s’havia escapat d’un circ

L’animal va córrer per diversos punts de la població, provocant fins i tot un accident a l’autopista. Finalment, va ser abatut per un agent del cos policial

La policia d'Alemanya va disparar mortalment aquest dimecres a una zebra que s'havia escapat d'un circ als voltants de Rostock, al nord del país, en una actuació que ha estat objecte de crítiques.

La companyia circense Barlay, segons informa el diari britànic The Guardian, es dirigia a una nova ubicació en la localitat de Tessin quan dues zebres es van escapar de les seves gàbies. Un dels animals va poder ser capturat i retornat al circ, però el segon, anomenat Pumba, va escapar en direcció a l'autopista A-20.

La presència de la zebra va provocar un accident entre dos vehicles quan van tractar d'evitar atropellar-la. Un tercer turisme, no obstant això, no va poder esquivar-la i va impactar contra ella. El xoc va provocar danys al vehicle, mentre es desconeix si l'animal va patir alguna ferida. Cap dels ocupants dels turismes implicats van resultar ferits.

A les 11.30 hores del matí, i després dels intents fallits de capturar l'animal, un agent el va abatre a tirs.  L'actuació de les autoritats ha estat posada en dubte i les veus més crítiques reclamen que es va poder emprar un dard tranquil·litzant en lloc de l'armamortal.

La policia, per part seva, defensa que aquesta opció no va ser viable perquè l'animal representava una ‘amenaça’ i va haver de ser disparat des d'una distància de 60 metres.

Aquesta versió, no obstant això, no coincideix amb la d'alguns testimonis, que asseguren que la zebra es trobava a tan sols 10 metres dels agents quan un d'ells va prémer el gallet. Asseguren que no representava cap perill, i que l'animal semblava estar cansat. «Estava exhaust, tenia el cap baix», va assegurar a The Guardian una veïna de la zona, Petra Melchin.

La companyia de circ responsable de l'animal, Circus Barlay, ja ha anunciat que presentarà càrrecs contra el policia.

 

També et pot interessar...