Catalunya Diari
La vida va començar fa uns 3.500 milions d'anys a la Terra

Descobreixen que la Terra ja albergava vida fa 3.500 milions d’anys

Les restes orgàniques trobades a Austràlia per un grup de científics australians són indicadores de la presència de microorganismes històrics

Sofisticada investigació la que es va duu a terme per part d’un equip de científics australians de la Universitat de Nova Gal·les del Sud, Austràlia. El grup d’experts, ha confirmat la troballa d’unes restes orgàniques en aquest país d’Oceania, que han resultat ser les més antigues mai vistes fins al moment a la Terra i, per tant, l’indici de vida més antic que es coneix fins ara al nostre planeta. Analitzant la geomorfologia de la zona, s’han trobat fòssils que, segons els experts, tenen uns 3.500 milions d’anys d’antiguitat. 

A l’hora de dur a terme les investigacions sobre les roques, s’ha de tenir en compte que aquestes estan compostes per una estructura que conté diferents capes. En aquestes capes, tal com es publica a la revista ‘Geology’, n’hi ha que són més primes i queden cobertes per sediments on hi creixen microbis. En aquest punt, les capes s’anomenen estromatòlits. Tot i això, els científics no tenien la seguretat per afirmar que fossin estromatòlits reals, el que hi havia en aquelles roques costaneres. Contemplaven la possibilitat que s’haguessin pogut formar microbis d’una altra forma desconeguda, sense presència de vida.

Imatge del tall vertical d'un estromatòlid
Imatge del tall vertical d'un estromatòlid | Wikimedia Commons

 

Per sortir de dubtes, el grup de científics va perforar les roques de pirita i van aconseguir extreure matèria orgànica en molt bon estat. A partir d’aquest moment, es va afirmar que l’origen d’aquesta matèria orgànica era totalment biològic. El que segueix sent una incògnita és com van arribar els sediments a l’interior de la roca. La hipòtesi més clara intueix que, les roques que estaven en zona costanera, fa milions d’anys podrien haver estat en aigües molt profundes i, els orígens d’aquestes roques i de la vida a la Terra, els trobem en aquests 3.500 milions d’anys, ‘només’ 1.000 milions després de la formació del planeta.

També et pot interessar...