Catalunya Diari
El alud ha cruzado el pueblo ante la mirada atónita de algunos vecinos

Dues allaus consecutives sepulten un poble dels Alps italians

Una primera allau va ocasionar molts danys materials al poble i la segona va tallar la carretera d’accés al mateix nucli urbà

Dues allaus van deixar incomunicat i sepultat aquest passat diumenge un petit poble de muntanya a la localitat de Martello, entre Itàlia i França. L’allau va tenir lloc després que s’acumulessin fins a 2 metres de neu al llarg de les nevades de la setmana passada.

Els 900 habitants d’aquest petit poble situat al ben mig dels Alps italians, entre Bolzano i Bormio, van quedar ben espantats quan durant el matí d’aquest passat diumenge una allau de neu humida es va desprendre de la glacera i va arrasar tot el que trobava. Va baixar des de 2.400 metres fins al mateix poble situat a 1.200 metres.

A part de l’espectacularitat de les imatges i els danys materials, no hem de lamentar víctimes mortals ni ferits. Tot i això, una vintena de veïns van haver de ser desallotjats. L’alcalde de la localitat, Georg Altstätter, va explicar a la premsa alemanya que «una primera massa de neu havia entrat pel mig dels carrers del poble i nombroses cases s’han vist afectades».

Situació desesperant a causa de noves nevades

Uns minuts més tard, una altra allau va tallar la carretera d’accés a Martello i va quedar incomunicat respecte a la resta de la vall. Segons explicava l’alcalde del poble, «els veïns estan espantats perquè és possible que es produeixin noves allaus a causa de la gran acumulació de neu que hem tingut en pocs dies».

La situació és molt precària i les escoles de la zona segueixen tancades per perill d’allaus. D’altra banda, l’agència de notícies APA informava aquest diumenge que ja són més de 12.000 habitatges sense llum ni telefonia mòbil. El centre de prediccions d’allaus del Tirol ja ha advertit també d’avís extrem per allaus.

També et pot interessar...