Catalunya Diari
Els incendis d'aquest any a Austràlia podrien convertir-se en els més devastadors de les últimes decades

Almenys tres morts i 5 desapareguts en els pitjors incendis dels últims anys a Austràlia

Al nord de Sidney és on es van trobar dues víctimes mortals calcinades a dins un vehicle

Els devastadors incendis forestals ja han provocat a Austràlia més de trenta persones ferides, al voltant de 150 habitatges que han quedat destruïts per les flames i també cal lamentar la pèrdua de tres víctimes mortals trobades en un vehicle a uns 550 km a nord de Sydney.

És l’inici de temporada més crític dels últims anys. A més, encara hi ha 5 desapareguts  segons el Servei de Bombers de Nova Gal·les de Sud. El cos d'extinció creu que el nombre de morts pot augmentar al llarg dels dies.

A Nova Gal·les del Sud és on s’ubiquen els incendis més violents

Aquesta situació extrema acostuma a passar durant la temporada d'incendis a Austràlia, però enguany, està especialment concentrada en l'estat oriental de Nova Gal·les de Sud, on ara mateix, hi ha fins a 77 incendis forestals actius, dels quals 42 segueixen fora de control i 9 s'han ubicat a el nivell de ‘situació d'emergència’.

El comissionat del Servei Rural de Bombers de Nova Gal·les de Sud, Shane Fitzsimmons, va dir a la premsa que «hi ha moltes àrees greument afectades pels incendis forestals a les quals encara no hem enviat al nostre personal per fer una avaluació  preliminar de la superfície cremada».

Un dels incendis que amenaça a més població

L'incendi ubicat a la regió de Kangawalla és un dels més crítics, ja que es concentra a uns 150 km de la ciutat turística costanera de Port Macquarie i, el foc, avança en aquesta direcció.  Durant la jornada d’aquest passat divendres, el cel va quedar absolutament rogenc i tèrbol pels focs, segons les imatges difoses a les xarxes socials.

Actualment, més de mil bombers es troben en aquesta zona de lluita contra flames que superen els 50 metres d’alçada i que ja han cremat unes 575.000 ha de superfície forestal. Si ho comparem a escala europea, equival a l'àrea ocupada pels països de Luxemburg i Andorra junts. Els bombers a l'estat de Queensland, a nord de Nova Gal·les del Sud, han emès diferents avisos i han ordenat l'evacuació en diverses localitats de l'anomenada "Sunshine Coast".

Des de l'1 de juliol fins a principis d’aquest mes de novembre, la superfície cremada ha superat a la de les dues últimes temporades d'incendis juntes.

Austràlia és un territori d’incendis forestals

La temporada d'incendis a Austràlia varia cada any segons les condicions meteorològiques, encara que generalment es registra a l'estiu australià (entre els mesos de novembre a març).

Els pitjors focs viscuts en aquest país oceànic al llarg de les últimes dècades van ser a principis de febrer de 2009, on a l'estat de Victòria (sud-est), van causar 173 morts, 414 ferits  i un total de superfície cremada  que va sobrepassar els  4.500 km2, una  superfície equivalent a gairebé tota la província de Tarragona.

També et pot interessar...