Catalunya Diari
d

Espectacular nevada al Pirineu a l’espera de més neu

La nevada s’ha restringit al vessant nord però els gruixos que han arribat a fregar els 20cm han provocat que s’hagi de circular amb cadenes al Port de la Bonaigua

La neu ha tornat a arribar aquesta nit al vessant nord per segona vegada aquesta temporada. Ha nevat per sobre dels 1.600 metres i malgrat quedar restringida al vessant nord, ha estat més abundant que la primera, que va ser més aviat anecdòtica.

Entre ahir a la tarda i al llarg d’aquesta nit, s’han acumulat fins a 20cm a les zones més elevades.  Als diferents observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), els registres han estat els següents, a Certascan s'hi han acumulat fins a 20m de neu nova, a la Bonaigua 16cm, a Boí 8cm o 5cm a Espot entre d'altres.

Es necessiten cadenes per circular a la C-28 al Port de la Bonaigua i també a Andorra hi ha complicacions al Port d’Envalira i al Coll d'Ordino, on s’ha de circular també amb cadenes.

A continuació, us deixem un recull de les imatges de la nevada al Pirineu català i a la resta de la serralada, a través de les xarxes socials:

Al Pirineu d'Osca la nevada encara ha estat més important, tant a Formgal com a Astún, s'han superat els 30 centímetres de neu nova i encara seguia nevant fins a mig matí deixant una estampa totalment hivernal.

Les següents nevades estan a la cantonada

Hem passat d’un extrem a l’altre. Si fa una setmana ens queixàvem d’on estava el fred i les primeres nevades al Pirineu, avui mateix ja hem tingut la segona nevada de la temporada i als mapes del temps ja se’n veuen més  a partir d’aquest pròxim dijous quan encara baixaran més els termòmetres i  tindrem un ambient pràcticament hivernal a tot Catalunya.

La nevada general i molt abundant arribarà divendres

Entre divendres i diumenge, sembla que arribarà la primera gran nevada de la temporada a tot el Pirineu sense excepcions. S’esperen gruixos que podrien acumular fins a 1 metre de neu nova al vessant nord de la serralada, però la nevada també saltarà al vessant sud on s’hi podrien acumular de 20 a 50 centímetres. Sense dubte, si s’acaben complint les previsions, serà una nevada que obrirà les portes a totes les pistes d’esquí del Pirineu. Caldrà seguir-ho.

d
Acumulació de neu prevista fins diumenge | Skipass

També et pot interessar...