Els bombers han hagut de fer desenes de rescats

Espectacular rescat d’un nadó en un gibrell atrapat per les pluges a Múrcia

Només en aquesta comunitat autònoma, hi ha més de 400 persones evacuades per les greus inundacions. La situació continua sent molt crítica
Els bombers han hagut de fer desenes de rescats
Els bombers han hagut de fer desenes de rescats | Bombers de València

 

El fort i històric temporal de les últimes hores a tot el sud-est peninsular està deixant imatges increïbles a causa de les greus inundacions. La gota freda ha castigat durament tota aquesta zona i molta gent s’ha vist sorpresa i atrapada per les grans riuades. És el cas d’una família del municipi Lorquí (Murcia), on els seus membres van haver de ser rescatats de la teulada de casa seva on s’havien refugiat després que el desbordament del riu que passa per la zona inundés tota la casa. Entre els rescatats, hi havia un nadó que es trobava a dins d’un gibrell al costat dels seus pares. Aquestes són les imatges:

Aquest rescat amb final feliç, i que ha entendrit a molts usuaris de les xarxes socials, és tan sols un dels prop de mig centenar que es van dur a terme només el dijous a causa de les greus inundacions  que han deixat cases i carreteres aïllades. De fet, l’exèrcit s’ha hagut de desplaçar a la zona  per ajudar en les tasques de recuperació del territori després del fort temporal, que ja ha deixat entre 200 i 600 l/m² a molts punts, tres morts, greus inundacions i molts problemes, especialment a València, Alacant, Albacete, Múrcia i Almeria. 

Davant d’aquesta greu i excepcional situació, el govern de Múrcia ha hagut d’activar el nivell 2 d’emergència del Pla Especial de Protecció Civil, mentre que 42 carreteres regionals, l’A-30 i l-AP-7 a Cartagena estaven talades al trànsit fins, almenys, el migdia, amb centenars de persones evacuades. Fins a les 9 del matí d'avui divendres, el telèfon d’emergències 112 ha atès 2.375 assumptes relacionats amb el temporal, la meitat en les últimes 12 hores. La situació també és complicada al sud del País Valencià, sobretot pel desbordament del riu Segura.

També et pot interessar...