Catalunya Diari
La tempesta descarregant sobre Barcelona

Una forta tempesta afecta el litoral de Barcelona deixant imatges espectaculars i algunes inundacions

La tempesta s’ha anat formant davant del mar i ha acabat entrat cap a terra, deixant unes imatges precioses, i amb alguns xàfecs que localment han estat molt intensos

Tal com s’estava anunciant aquests dies passats, l’arribada de l’embossament d’aire fred en alçada ha acabat portant una situació de tempestes i xàfecs que en alguns casos han sigut molt intensos  i que han fet algunes incidències a punts de la costa de Barcelona aquest migdia.

Durant la matinada s’esperava una situació més complicada, però ha acabat passant aquest migdia. La formació d’una tempesta davant la costa de Barcelona i que a poc a poc s’ha anat apropant cap a terra fins que, finalment, ha acabat engolint la mateixa capital i els municipis propers.  Alguns dels registres més destacats han sigut:

  • 25 litres a Cabrils - Mataró
  • 22 litres a Barcelona - Zona Universitària 
  • 22 litres a Sant Andreu de Llavaneres
  • 16 litres al Raval - Barcelona
  • 10 litres a Vallirana
  • 10 litres a Badalona
  • 9 litres a Vilanova del Vallès

Els xàfecs, que localment descarregaven amb força, han deixat algunes inundacions a carrers ialgunes incidències diferents parts de la ciutat, així com en poblacions properes. També anava acompanyada la tempesta amb molts llamps i trons. Tot un espectacle visual. Aquestes són algunes de les imatges més espectaculars de la tempesta:

Inundacions a Montjuïc | Pol Martínez

Es manté l’alerta per fortes pluges

La situació complicada encara no ha acabat, i és que durant la resta de la jornada es podran repetir situacions com aquestes. És per això que el Servei Meteorològic de Catalunya manté en alerta les comarques costaneres i del prelitoral per la probabilitat que es registrin xàfecs molt intensos. A més, no es descarta que localment les tempestes vagin acompanyades de calamarsa o pedra i de fortes ratxes de vent.

Alertes per pluges fortes aquest dimarts
Alertes per pluges fortes aquest dimarts | METEOCAT

Protecció Civil també recorda la precaució davant els forts aiguats i la crescuda de rieres. Un cop passi aquesta jornada de dimarts moguda, els vinents dies seran més tranquils amb un temps que serà més assolellat. També la temperatura tendirà a recuperar-se una mica després d'un dimarts fins i tot fresc en alguns punts on ha plogut.

També et pot interessar: