Catalunya Diari
La fuita d'etilè ha obligat a activar el PLASEQCAT

Una fuita d'etilè obliga a tallar l'AP-7 a l'Alt Penedès

Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT | Evacuen el polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos

Actualització 10/10/2019 a les 19.00 hores

Protecció civil ha informat que finalment es procedirà a cremar de forma segura l'etilè des dels dos extrems de l'etilenoducte. Aquesta acció es farà concretament des de  Repsol a la Pobla de Mafumet i des d'INOVYN a Martorell.

Una fuita en un conducte d'alta pressió d'etilè ha obligat a tallar l'AP-7 a l'altura de Vilafranca del Penedès  en sentit Tarragona tot obligant els cotxes a desviar-se per la sortida 30. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers  de la Generalitat que s'han quedat a 100 metres d'on hi ha la fuita, segons ha confirmat Trànsit a 'CatalunyaDiari', els quals estan realitzant tasques d'inspecció i valoració de la fuita.

Evacuació preventiva d'un polígon industrial

L'incident afecta també la calçada nord que està  tallada entre el Vendrell i Vilafranca. En aquest cas es recomana als conductors utilitzar la sortida 31. Per la seva part,  Protecció civil ha activat el PLASEQCAT per la fuita situada a l'alçada del quilòmetre 202 a l'autopista AP-7 a Castellví i ha anunciat  l'evacuació preventiva del polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos. Els bombers han establert un radi de seguretat de 200 metres. 

L'N-340 també s'ha vist afectada  per l'activació del PLASEQCAT i a hores d'ara està tallada entre els quilòmetres 1205 i 1207, en ambdós sentits,  segons ha comunicat Protecció Civil, qui a més, ha indicat que l'etilè és un producte inflamable i no tòxic.  D'altra banda, l'empresa propietària de l'etilenoducte ha indicat que sectoritzat la canonada i ha augmentat el consum per tal de minimitzar la fuita. 

Arran de la fuita, que ha obligat a tallar l'AP-7 en ambdós sentits i fer desviaments, hi ha retencions de 3 quilòmetres en sentit Tarragona i 1,5 quilòmetres en sentit Barcelona,  segons indica Trànsit. El CECAT està en contacte amb l'empresa per tal de gestionar l'arribada d'una torxa de seguretat que permeti cremar l'etilè de la fuita.