Una fuita d'etilè obliga a tallar l'AP-7 a l'Alt Penedès

Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT | Evacuen el polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos
La fuita d'etilè ha obligat a activar el PLASEQCAT | Twitter (@bomberscat)

 

Actualització 10/10/2019 a les 19.00 hores

Protecció civil ha informat que finalment es procedirà a cremar de forma segura l'etilè des dels dos extrems de l'etilenoducte. Aquesta acció es farà concretament des de Repsol a la Pobla de Mafumet i des d'INOVYN a Martorell.

Una fuita en un conducte d'alta pressió d'etilè ha obligat a tallar l'AP-7 a l'altura de Vilafranca del Penedès en sentit Tarragona tot obligant els cotxes a desviar-se per la sortida 30. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat que s'han quedat a 100 metres d'on hi ha la fuita, segons ha confirmat Trànsit a 'CatalunyaDiari', els quals estan realitzant tasques d'inspecció i valoració de la fuita.

Evacuació preventiva d'un polígon industrial

L'incident afecta també la calçada nord que està tallada entre el Vendrell i Vilafranca. En aquest cas es recomana als conductors utilitzar la sortida 31. Per la seva part, Protecció civil ha activat el PLASEQCAT per la fuita situada a l'alçada del quilòmetre 202 a l'autopista AP-7 a Castellví i ha anunciat l'evacuació preventiva del polígon industrial Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos. Els bombers han establert un radi de seguretat de 200 metres. 

L'N-340 també s'ha vist afectada per l'activació del PLASEQCAT i a hores d'ara està tallada entre els quilòmetres 1205 i 1207, en ambdós sentits, segons ha comunicat Protecció Civil, qui a més, ha indicat que l'etilè és un producte inflamable i no tòxic. D'altra banda, l'empresa propietària de l'etilenoducte ha indicat que sectoritzat la canonada i ha augmentat el consum per tal de minimitzar la fuita. 

Arran de la fuita, que ha obligat a tallar l'AP-7 en ambdós sentits i fer desviaments, hi ha retencions de 3 quilòmetres en sentit Tarragona i 1,5 quilòmetres en sentit Barcelona, segons indica Trànsit. El CECAT està en contacte amb l'empresa per tal de gestionar l'arribada d'una torxa de seguretat que permeti cremar l'etilè de la fuita.

"25 anys dels històrics i catastròfics aiguats del 94 a TGN" "Activada la prealerta per sequera a Catalunya per la falta d’aigua als pantans"