Catalunya Diari
Bicicletes paracades

El Govern aposta per augmentar l’ús de la bicicleta fins al 8% a tot Catalunya

La Generalitat aprova l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 que recull una vuitantena d’accions perquè aquest mitjà de transport guanyi protagonisme

El govern vol apostar perquè l’ús de la bicicleta arribi al 8% a Catalunya de cara el 2025. Aquest és un dels objectius de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025, un document aprovat pel Consell Executiu aquest dimarts i que recull una vuitantena d’accions perquèaquest mitjà de transport guanyi protagonisme, ja que actualment representa el 4% dels desplaçaments quotidians a Barcelona i el 3% en tot el continu urbà.

Aquest document es basa en les jornades participatives i les sessions de treball dutes a terme en el marc de la Mesa de la Bicicleta des de l’any 2018, conjuntament amb els agents i les institucions relacionats amb el món de la bici i en què han participat més de 300 persones.

L’estratègia desenvolupa tres eixos temàtics:promocionar una mobilitat quotidiana en bicicleta en complementarietat amb el transport públic per a les distàncies més llargues; impulsar aquest mitjà com a element turístic, d’oci i esportiu, i millorar la promoció, seguiment i governança de la bicicleta.

El nou pla té previst doblar l’ús de la bicicleta a Barcelona, que suposaria passar dels 300.000 desplaçaments diaris actuals als 600.000. La meitat dels nous usos provindrien del transport privat, el que implicaria deixar d’emetre diàriament 50.000 tones equivalents de CO2.

Carril bici
Una de les estratègies és garantir la ciclabilitat a totes les àrees urbanes de forma contínua i connectada | PixaBay

Més espais per a la bicicleta

La voluntat de l’estratègia és unir forces per a una Catalunya pedalable, per assolir un espai públic quepermeti la circulació segura i confortable en bicicleta, i potenciar i facilitar que la ciutadania es desplaci cada cop més en aquest mitjà.

Per aconseguir aquest increment en l’ús quotidià de la bici es proposen actuacions com garantir la ciclabilitata totes les àrees urbanes de forma contínua i connectada; promoure una circulació de bicicletes segura, confortable i directe; interconnectar les àrees urbanes i d’activitat econòmica situades entorn dels 10 km, i impulsar la intermodalitat bicicleta-transport públic.

L’estratègia és un recull de polítiques a implementar i un compromís del Govern, però també un conjunt de línies per promocionar la bicicleta per part d’altres administracions, institucions, empreses i organismes.

També et pot interessar...