Catalunya Diari
El coche supersónico más veloz del mundo puede alcanzar los 1.600 km/h

Les espectaculars imatges del cotxe supersònic més ràpid del món

El vehicle ha superat els 800 km/h però està previst que bati el rècord del món de velocitat arribant fins als 1.609 km/h

Les imatges parlen per si soles. L’equip britànic Bloodhound Land Speed Record (Bloodhound LSR) ha estat treballant en un ‘cotxe’ que serà capaç de batre el rècord mundial de velocitat arribant fins als 1.609 km/h.

De fet, de cotxe en té ben poc. Aquest vehicle especial té la forma d’un coet i ja ha estat provat amb èxit al desert del Kalahari, a Sud-àfrica, després que aconseguís assolir els 806 km/h.

De moment, aquesta velocitat està a la meitat del que els participants del projecte aspiren arribar. Es preveu que durant les següents fases de l’experiment, Bloodhound arribi a trencar l’actual rècord que Andy Green va assolir el 1997 ara farà més de 20 anys, quan va assolir els 1.228 km/h. De fet, segons informa ‘The Verge’, el mateix pilot serà l’encarregat de pilotar el ‘cotxe supersònic’ per tal de batre el seu antic rècord.

Nou rècord mundial d’aquí a un any

El projecte té la intensió d’arribar fins als 1.609 km/h al llarg del 2020. El ‘coet terrestre’ va ser presentat per primera vegada a Londres el 2015. Aquest vehicle disposa d’un motor Rolls-Royce que s’utilitza en els avions de combat Eurofighter Typhoon, d’una potència de 133.151 cavalls.

El cotxe també està equipat amb tres sistemes de frens diferents, set extintors d’incendis i 500 sensors. Les rodes de metall del Bloodhoud són capaces de donar 170 voltes per segon. La part exterior del vehicle està feta principalment de fibra de carboni i inclou un aleró de 198  centímetres d’alt que assegura que el cotxe es mantingui estable.

També et pot interessar...