Catalunya Diari
Vistes de Mallorca des de l'Observatori Fabra de Barcelona

Precioses imatges de Mallorca vista des de Barcelona aquest dimecres

La millor època per veure i fotografiar l’illa va des de l’octubre fins al març, moment en què es donen les millors condicions meteorològiques

Com cada temporada, un cop finalitza l’estiu, l’arribada de fronts més actius i d’aire més fred durant la tardor propicia una de les imatges més boniques i alhora extraordinàries que acostumen a meravellar a tanta i tanta gent. És l’observació de Mallorca des dels massissos catalans.

El canvi de temps que hi va haver entre dilluns i dimarts, amb l’entrada d’una massa d’aire fred i d’un temps més ventós, va fer que es registressin humitats baixes i alhora, que es dispersessin els contaminants amb l’ajuda del vent. Tot això va fer que les condicions de visibilitat a Barcelona fossin molt bones. D’aquesta manera, durant les últimes hores de llum d’aquest dimarts i al matí d’aquest dimecres s’ha pogut albirar Mallorca des de Collserola.

El primer albirament de la temporada va ser aquest 3 d’octubre, després de 145 dies on les condicions ambientals van impedir que s’observés l’illa. Segons el fotògraf de llarga distància Marc Bret, l’estiu és la pitjor època de l’any per veure la Serra de Tramuntana des de la ciutat. L’època més adient va des de l’octubre i el març, i els millors moments és a la sortida i a la posta de sol. 

Segons Marc Bret i Alfons Puertas, meteoròleg de l’Observatori Fabra de Barcelona, aquest matí ha estat la quarta vegada que es veu Mallorca aquesta tardor.

També et pot interessar...